Share
31 Ian 2017 - 08:35

 AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală:

Tun de opt milioane de euro într-un dosar de insolvență(JN)
Înainte ca Astra Asigurări să intre oficial în insolvență, grupul de firme controlat de Dan Grigore Adamescu a pus la punct o inginerie prin care una dintre societățile afiliate să figureze cu o datorie de aproximativ 8 milioane de euro către firma de asigurări. Dovezile în acest sens au fost prezentate, în fața judecătorilor Tribunalului București, într-un alt proces de insolvență vizând compania Sigur Industrial Construct SRL, deținută de The Nova Group Investment BV. Societatea apare și în dosarul de corupţie pentru care omul de afaceri a fost condamnat, anul trecut, la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. Metoda împrumuturilor în grup, înainte de declanșarea procedurilor de deschidere a insolvenței, a fost uzitată și în ceea ce privește compania Medien Holding, care administrează grupul de presă.
 La Tribunalul București se judecă insolvența companiei SC Sigur Industrial Construct SRL, fostă Baumeister SA, pentru care s-au înscris la masa credală mai multe companii, printre care și falimentara SC ASTRA Asigurare-Reasigurare SA, controlată, până de curând, de Dan Adamescu.
La unul dintre termene, patru creditori ai companiei, respectiv Histria International SRL, Asa Cons România SRL, Bauder SRL și Heibl Isoliertechnik SRL, au formulat contestații în contradictoriu cu Astra Asigurare-Reasigurare ASTRA SA, în legătură cu o creanță înscrisă de aceasta la tabelul preliminar al creditorilor SC Sigur Industrial Construct SRL. Unul dintre contestatari, Histria International SRL, a învederat instanței de judecată să emită o hotărâre prin care să dispună înlăturarea creanței SC Asigurare-Reasigurare ASTRA SA din acest tabel al creditorilor SC Sigur Industrial Construct SRL, motivând faptul că ASTRA este afiliată societăţii debitoare, ambele companii fiind controlate de aceeași persoană.
Astfel, potrivit ONRC, SC ASTRA Asigurare-Reasigurare SA are ca și acționari SC Epsilon Estate Provider SRL, cu 27,016% din acțiuni, și SC The Nova Group Investments România SA, cu 72,683 la sută. La rândul ei, SC The Nova Group Investments România SA este dețintă de compania olandeză The Nova Group Investment BV, cu 99,9894 la sută din acțiuni, și de soția lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, cu 0,9106% din capitalul social.
La rândul ei, SC Sigur Industrial Construct SRL îi are ca asociați pe The Nova Group Investment BV, cu 99,93% din capitalul social, și SC International Business Center Modern SRL, care deține un pachet de 0,07% din părţile sociale.

 

NATO şi concentrează forţele în apropierea Rusiei. Manevre militare de amploare în Marea Neagră 8

Forţele navale „Standing Maritime Group 2” au plecat către Marea Neagră, unde urmează să participe la un exerciţiu în largul coastelor României, cunoscut sub numele de „Sea Shield”, transmite CNN.(Adevarul)
Forţele navale „Standing Maritime Group 2” au plecat către Marea Neagră, unde urmează să participe la un exerciţiu în largul coastelor României, cunoscut sub numele de „Sea Shield”, transmite CNN.Forţele formate din opt nave din opt state membre NATO, au plecat luni spre Marea Neagă, pentru a menţine „nivelul de pregătire şi capacitate de reacţie imediată a NATO” în acea zonă. Potrivit unui comunicat al Statului Major român al Forţelor Navale, 2800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, submarine şi de suprafaţă, într-un raion estic din Bazinul Mării Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri pătraţi, de cinci ori suprafaţa Dobrogei. Acest exerciţiu marchează startul activităţilor de instrucţie pentru militarii din Forţele Navale, care vor participa la peste 50 de exerciţii, planificate a se desfăşura până la sfârşitul anului 2017, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia. Dintre acestea, şase exerciţii multinaţionale sunt planificate şi conduse de Forţele Navale Române, iar 35 sunt exerciţii multinaţionale, organizate de alte structuri militare din România şi de către partenerii din Alianţa Nord-Atlantică. Coordonarea secvenţelor exerciţiului „Sea Shield” va fi realizată de către Comandamentul Flotei, iar Fregata „Regele Ferdinand” va asigura, pe mare, conducerea grupării navale din care vor face parte un distrugător, patru fregate, un submarin, şase aparate de zbor ale partenerilor străini, precum şi 11 nave şi patru aparate de zbor ale României. „Organizarea şi conducerea Exerciţiului multinaţional „Sea Shield 17” demonstrează faptul că sistemul de pregătire profesională al Forţelor Navale Române corespunde standardelor de performanţă ale NATO, iar marinarii militari români sunt gata în orice moment să-şi îndeplinească misiunile constituţionale, se arată în comunicatul SMFN.

PANICĂ printre PACIENȚI. Motivul pentru care scăderea cu 35% a prețului la medicamente este cu două tăișuri(Puterea)
Reducerea cu 35 la sută a preţului medicamentelor ar înseamna 35 la sută sub minimul european, ceea ce duce la retragerea multor produse de pe piaţa din România, deja la Agenţia Medicamentului fiind opt pagini cu nume de medicamente retrase, a anunţat, luni, Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA), citată de News.ro.
Măsura scăderii cu 35 la sută a preţului medicamentelor care şi-au pierdut patentul se regăseşte în programul de guvernare al PSD. O măsură similară, dar care urma să fie realizată în trepte, era anunţată, în octombrie, anul trecut, şi de ministrul de atunci al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
"Nu cred că vreo companie este dispusă să îşi scadă media europeană de preţ ca să ajute pacienţii din România. Cred că soluţii se găsesc ca statul să deconteze preţuri mai mici la medicamente, tot un sistem de negocieri cost-volum cu preţ confidenţial. O parte dintre producători s-au arătat deschişi la aceste negocieri în condiţiile în care preţul este confidenţial şi nu le influenţează calculul preţurilor în Europa şi toată lumea", a spus preşedintele  Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA), potrivit News.ro.
Rozalina Lăpădatu a susţinut că foarte multe medicamente vor dispărea de pe piaţă în condiţiile ieftinirii lor cu 35 la sută.
"Experienţa de până acum ne va spune că foarte multe medicamente vor dispărea din piaţă, iar oamenii nu le vor mai găsi şi nu vor mai avea cu ce să se trateze pentru că sunt situaţii în care nici firmele de generice nu asigură stocurile necesare sau nu acoperă tot necesarul. La cele care vor rămâne va creşte exportul paralel. Pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM)  dacă veţi căuta există o rubrică cu retrageri de medicamente. Acolo găsiţi o listă care creşte de la o zi la alta. Când am printat-o eu săptămâna trecută cred că avea peste opt pagini în jumătate de an, de medicamente", a continuat Lăpădatu, prezentă la dezbaterea proiectului de Ordin privind aprobarea criteriilor şi metodologiei de evaluare a tehnologiilor medicale.

  

Ham-ham-ham la TV

Grațierea - sub presiunea agenților de influență(Cotidianul)
Disputele privitoare la cele două ordonanțe de urgență prin care Guvernul Grindeanu vrea să impună o serie de modificări legislative au avut și un efect cu totul neașteptat: „developează“ clar simpatiile politice ale jurnaliștilor care, în alte condiții, nu pierd absolut nicio ocazie să discute despre imparțialitate și deontologia meseriei de jurnalist.
Editorialist la Adevărul. Mimează imparțialitatea și echidistanța, dar în toate luările lui de poziție transpar simpatia și implicarea partinică.
„Este foarte probabil ca Guvernul să nu renunţe la cele două ordonanţe de urgenţă care au scos lumea în stradă, pentru că acestea sunt un punct esenţial al planului. Guvernul nu este interesat de ce se va întâmpla ulterior cu ordonanţele, interesul său este ca acestea să fie în vigoare măcar un minut.
Ordonanţele de urgenţă au acest merit: intră în vigoare imediat ce sunt publicate în Monitorul Oficial şi sunt trimise la Parlament. Parlamentul este deja, oficial, convocat în sesiune extraordinară (chiar dacă nu e nici dracu’ pe acolo), deci şi această cerinţă a Constituţiei este formal îndeplinită. (Sesiunea extraordinară a fost şi ea parte a planului: de aceea a fost convocată astfel, încât să se suprapună peste întreaga vacanţă parlamentară, ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă în orice moment.) În materie penală, se aplică principiul legii mai favorabile pentru inculpat. Asta înseamnă că, indiferent ce face după aceea Parlamentul cu aceste ordonanţe (că le modifică sau că le respinge) şi indiferent dacă ele sunt declarate neconstituţionale, forma adoptată de către Guvern produce efecte juridice.“ (Un minut pentru Guvernul Grindeanu, 23 ianuarie 2017, 13.08)
„E mai grav decât am bănuit: se poate demonstra cu uşurinţă că cele două ordonanţe de urgenţă propuse de Ministerul Justiţiei, privind graţierea şi modificarea legilor penale, nu reprezintă nimic altceva decât o autorizaţie legală pentru furt din banii publici. Prima ordonanţă rezolvă trecutul, cealaltă pregăteşte viitorul. E ca şi cum am fi pus nişte infractori să scrie Codul penal. Şi acum, demonstraţia. Dacă eliminăm zgura emoţională a celor două ordonanţe de urgenţă, putem constata că miza majoră a autorilor lor pare să fi fost dezincriminarea aproape completă a unei anume infracţiuni: abuzul în serviciu, pedepsit acum cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Spre deosebire de alte infracţiuni legate de activitatea demnitarilor sau a funcţionarilor publici – cum ar fi darea şi luarea de mită sau traficul şi cumpărarea de influenţă –, abuzul în serviciu are un mare păcat: nu se poate face în deplină clandestinitate. Lasă întotdeauna urme, pentru că implică decizii scrise, caiete de sarcini, procese-verbale, viramente bancare, alte documente.“ (Banditism de stat, reglementat prin ordonanţe de urgenţă, 22 ianuarie 2017, 13:08)
În vara anului trecut Liviu Avram s-a adresat Curții Constituționale unde a solicitat, în numele PNL, ca alegerile să se desfășoare în două tururi de scrutin. Atunci, cererea lui a fost respinsă.

 

 

Format: