Publicat: 6 Martie, 2012 - 07:32
Share

Din puţul gândirii lui Proces Verbal: „Ieşi-ţi afară (JN)
Titlul nu e o replică din „Naşul”, e realitatea în care trăim. Constituţia este înlocuită cu OMERTA, legea tăcerii apărată de braţul armat al sistemului mafiot de stat, recte Jandarmeria.

Mimarea democraţiei şi a statului de drept nu permite intrarea în forţă asupra protestatarilor şi trec la inti­midare prin prezenţă agresivă, mobilaţi cu apărători şi tuburi cu gaze la mică distanţă de protestatari. La adăpostul întunericului organizează ambuscade în drumul spre staţiile mijloacelor de transport în comun pentru amendarea manifestanţilor, dar şi a cetăţenilor aflaţi la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Tacticile sunt dublate de prezenţa în număr dublu sau triplu faţă de numărul protestatarilor, agresivitate, lipsirea de libertate, refuzul legi­timării, lipsa însemnelor şi gradelor militare de pe uniforme, nerespecatrea procedurilor de legitimare şi dispersare şi, nu în ultimul rând, MINCIUNA.

Pe 14 ianuarie nu a fost primul episod în lupta cu abuzurile Jandarmeriei şi mi-am făcut temele în privinţa prevederilor legale. Deşi nu am fost prezent de la început în zona Centrului Vechi, m-am întâlnit cu tinerii care făcuseră o „excursie” în zonă pe drumul de întoarcere spre Piaţa Universităţii. Nu am scandat nimic, vorbeam la telefon şi aveam portavocea pe umăr. Am fost oprit de doi jandarmi, care mi-au blocat drumul. Le-am spus că este lipsire de libertate şi un abuz ceea ce fac. I-am întrebat dacă este reţinere sau arestare, şi au spus ca nu este nici una, nici alta. I-am salutat şi am

 încercat să-mi continui drumul. Imediat au sărit şi m-au imobilizat, apoi au făcut cerc în jurul meu şi al celorlalţi care s-au apropiat din urmă. Jandarmii au refuzat să se legitimeze, încălcând art 27. (5) din Legea jandarmeriei 550/2004: „În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române este obligat să îşi facă cunoscută calitatea şi să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a acestuia ar fi periclitată”, dar şi art 27. (2) lit. b privind drepturi şi obligaţii: „Să legitimeze orice persoană când există indicii temeinice că a săvârşit, săvârşeşte sau se pregăteşte să săvârşească o faptă ce constituie infracţiune ori contravenţie, precum şi persoanele care solicită intrarea într-un perimetru legal restricţionat” prin refuzul de a comunica suspiciunea de încălcare a legii sub care am fost opriţi.
 

Ziua de 1,5 miliarde de euro a României, la Geneva (ZF)
În premieră pentru România, în cadrul unui Salon Auto Internaţional, vor fi prezentate două automobile care vor avea un impact direct asupra economiei locale, care vor contribui la creşterea PIB-ului şi a exporturilor cu peste 1,5 miliarde de euro. Cel mai important este noul B-Max, monovolumul Ford de clasă mică ce va fi produs începând cu această lună la Craiova, iar al doilea este Dacia Lodgy, care deşi nu este produs la Mioveni, ci în Tanger, la Maroc, aproximativ 20% din componentele acestuia vor proveni de la furnizori de componente din România, în condiţiile în care 70% din componentele acestuia sunt comune cu platforma Logan.

Mai bine de jumătate din componentele noului model Dacia Lodgy, produs în uzinele Renault-Nissan din Tanger, vor proveni din afara Marocului, în special părţile mecanice, potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor Renault.

Aproximativ 40% din piesele componente ale noului model Dacia Lodgy vor fi fabricate local, restul de 60% provenind din Spania, România şi Franţa, "exact în această ordine", potrivit oficialilor Renault. Părţile mecanice vor fi importate, o bună parte fiind produse la Valladolid, uzina Renault situată în nord-vestul Spaniei, la o distanţă de numai câteva sute de kilometri de portul din Tanger.

 

Peste 3.500 de persoane blocate în trenuri de mare viteză în nordul Franţei din cauza ninsorilor (RL)
Peste 3.500 de persoane au fost blocate luni seara în trenuri de mare viteză în nordul Franţei din cauza ninsorilor abundente care au dus la perturbări importante de trafic.

Traficul era perturbat în aşteptarea reparării unui tren expres regional defectat la Seclin, pe ruta ocolitoare pe care o folosesc trenurile de mare viteză de la întreruperea căii ferate avariate de intemperii cu plecarea şi destinaţia Lille (nord).

Aproximativ jumătate din cele 140.000 de locuinţe din Nord/Pas-de-Calais au fost realimentate cu energie electrică după ce căderile masive de zăpadă au provocat oprirea alimentării, conform unui responsabil al reţelelor de înaltă tensiune (RTE).

"La ora 20.00 (21.00, ora României), am recuperat aproximativ jumătate dintre clienţi" a declarat Christian Aucourt, dircetorul RTE Nord-Est, oficial conform căruia aproximativ 40.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în Maubeuge şi aproximativ 25.000 în Douai şi Lens

Angajaţi ai RTE au lucrat în timpul serii pentru a înlătura liniile de înaltă tensiune căzute pe şinele trenurilor de mare viteză, oferind companiei naţionale de căi ferate (SNCF) posibilitatea de a restabili traficul.

 

Masacrul din frizerie: Opt persoane împuşcate din gelozie. Criminalul riscă între 15 şi 25 ani de închisoare sau pedeapsa pe viaţă (EVZ)

Un angajat al Ministerului de Interne şi-a executat soţia de care divorţa. A tras în neştire: i-a ucis şi o colegă.

Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUOpt persoane au fost împuşcate, ieri, două dintre ele pierzânduşi viaţa, de către un angajat al Ministerului de Interne, şofer de Ambulanţă cu gradul de agent şef.

Gheorghe Vlădan a acţionat cu premeditare, executându-şi soţia, Florina, de care divorţa. Incidentul a avut loc în frizeria Igiena, în care femeia lucra, de la intersecţia dintre bulevardul Ştefan cel Mare şi Calea Dorobanţi.

 

Soţul casierei ucise în măcelul de la coafor: „Poliţistul era obsedat sexual (Adevarul)
Bărbatul a leşinat în faţa poliţiştilor când a aflat că anchetatorii nu-l lasă să-şi vadă soţia. A crezut până în ultima clipă că Mariana, care împlinea mâine 42 de ani, a scăpat cu viaţă din masacrul provocat de Gheorghe Vlădan.

A primit vestea nenorocită şi a căzut din picioare în braţele prietenilor care îl udau cu apă. „Am văzut la televizor ce s-a întâmplat aici şi am venit pentru că ştiam că în zona asta lucrează şi soţia mea. Până aici am refuzat să cred că ea a păţit ceva. M-a distrus, nenorocitul! Mariana împlinea mâine 42 de ani, o aşteptam acasă, mâine trebuia să sărbătorim”, a spus acesta.

Meleşcanu nu mai e senator (Puterea)
Teodor Meleşcanu şi-a dat luni demisia, în şedinţa plenului Senatului, din calitatea de senator, pentru a nu se afla în stare de incompatibilitate cu funcţia pe care o ocupă acum, şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

“Îmi anunţ demisia din Senatul României începând cu data de astăzi. Doresc să vă asigur că principalul meu obiectiv în funcţia de director al SIE constă în asigurarea bunei funcţionări a instituţiei”, a spus Meleşcanu de la Tribuna Senatului.

Meleşcanu a vorbit şi despre faptul că senatorul Ioan Ghişe a contestat cvorumul şedinţei plenului Senatului, afirmând că ar fi fost “ridicol” să nu asigure prezenţa la o şedinţă în care intenţiona să îşi anunţe demisia:“Domnul Ghişe nu are dreptate. Puteam să îmi dau demisia la începutul şedinţei, dar nu ar fi fost întrunit cvorumul. Mi s-ar fi părut ridicol să vin la o şedinţă la care nu particip pentru a-mi anunţa demisia”.

În altă ordine de idei, Teodor Meleşcanu s-a autosuspendat din PNL pe o perioadă nedeterminată de timp. Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni, că Biroul Politic Central a discutat excluderea lui Teodor Meleşcanu din partid şi că acest lucru va fi realizat la Delegaţia Permanentă.
 

Debut cu stângul la înscrierea în clasa zero (Telegraf)
Prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare, pe care reprezentanţii Ministerului Educaţiei se încăpăţânează s-o bage pe gât părinţilor, a debutat cu un eşec al reprezentanţilor ministerului. Softul pe baza căruia trebuia să se facă înscrierea copiilor în clasele pregătitoare s-a blocat, ieri dimineaţă, dând peste cap planurile a sute de mii de părinţi din întreaga ţară. Nici unităţile de învăţământ din Constanţa nu au fost ocolite de această nouă dovadă de incompetenţă. „Duminică am făcut o simulare pentru a verifica sistemul, nefiind înregistrată nicio problemă. Din păcate, azi dimineaţă (ieri dimineaţă - n.r.) nu am mai putut intra pe soft”, a declarat directorul Şcolii Generale „B. P. Haşdeu” Constanţa, prof. Mirela Florea. După cum era de aşteptat, defecţiunea a nemulţumit zecile de părinţi veniţi să-şi înscrie copiii. „Deşi înscrierile trebuiau să demareze la 9.00, părinţii au început să vină începând cu ora 7.30. Au aşteptat până la ora stabilită însă, când au aflat că aplicaţia nu funcţionează, au fost nemulţumiţi, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să se învoiască de la muncă câteva ore pentru a-şi putea înscrie copiii în clasa pregătitoare”, a mai spus prof. Florea.
„Datele de pe cereri vor fi introduse în baza de date naţională după ce softul va putea fi folosit. În acel moment vom chema părinţii iar la şcoală, pentru a semna şi cererile computerizate”, a mai spus prof. Florea. La Şcoala Generală „Ferdinand”, din Constanţa, conducerea a găsit altă metodă pentru a-i ajuta pe părinţi să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare.

PDL intră sub camuflaj (Azi)
Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, duminică seară, după reuniunea Colegiului Director, că partidul va candida sub sigla Mişcării Populare doar la nivel local sau judeţean, decizia în acest sens urmând să fie luată de fiecare organizaţie în parte.

„PDL nu va încheia, la nivel naţional, niciun fel de alianţă electorală pentru alegerile locale. PDL lasă la latitudinea organizaţiilor judeţene să decidă dacă încheie alianţe electorale judeţene sau locale cu formaţiunile politice cu care colaborează la nivel local“, a spus Boc.

„Alianţa va avea denumirea de Mişcarea Populară pentru judeţul respectiv, iar siglă – inima şi culoarea verde“, a explicat fostul premier, precizând că prin această manevră se încearcă „maximizarea rezultatelor la alegerile locale“.

De asemenea, PDL va încheia un protocol de colaborare la nivel naţional cu UNPR, în vedere susţinerii reciproce. Emil Boc a subliniat că nu este vorba despre o alianţă electorală, ci despre susţinerea candidaţilor.

Elena Udrea a precizat că, la nivelul Capitalei, democrat-liberalii vor susţine candidaţii UNPR pentru Primăriile sectoarelor 2 şi 4, respectiv Neculai Onţanu şi Cristian Popescu-Piedone, în vreme ce pentru Sectoarele 3 şi 6, candidaţi vor fi primarii în funcţie, democrat-liberalii Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş.