Publicat: 8 Martie, 2012 - 07:29

Demiteţi securiştii din Jandarmeria Română! (JN)

Jandarmeria este braţul armat al caracatiţei politico-economice ce a pus stăpânire pe statul român
Bătăi ca-n filme, oameni călcaţi în picioare, oase rupte, folosirea abuzivă a gazelor lacrimogene, amenzi, procese verbale, acţiuni de intimidare, agenţi infiltraţi, dezinformare din partea reprezentanţilor Jandarmeriei Române. Sunt doar câteva dintre metodele de convingere, aplicate pe manifestanţii din Piaţa Universităţii. La toate acestea se adaugă lipsa de respect, aroganţa şi batjocura la care sunt supuşi oamenii de către "bătăuşii" trimişi în stradă la ordinul ministrului de Interne. Mai mult, jandarmii au fost obligaţi de către şefi, la un moment dat, să nu poarte căşti, forţând inevitabilul.

Au sfârşit la spital, cu capetele sparte, justificând încă un val de violenţe împotriva românilor, care protestau paşnic. Asta a fost strategia de fapt, să justifice abuzurile cu capetele sparte ale jandarmilor, provocate tot de deciziile lor. Cam acesta este bilanţul, la aproape două luni de proteste. Însă abuzurile nu se opresc aici.
În ultimul timp, bastoanele rugineau în teacă, n-au mai avut ce să pocnească, aşa că era nevoie de motiv. Iar motivul a venit, o dată cu mutarea protestelor din Piaţă în faţa Ministerului Economiei.

Paznici terifiaţi
Protestatarii s-au mobilizat cu bannere şi pancarte, pornind către Ministerul Economiei, acolo unde bănuiau că ministrul Economiei şi premierul României se întâlniseră cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi reprezentanţii Chevron, pentru o discuţie privind intenţia grupului petrolier de a începe forajul de gaze neconvenţionale în România. Manifestanţii au întins bannere, au afişat pancarte şi au scandat lozinci împotriva privatizării resurselor naturale româneşti, fapt care i-a îngrozit teribil pe paznicii ministerului, care nici măcar nu au îndraznit să iasă din dispozitiv, să-i întrebe de sănătate pe protestatari, de frică. Aceştia au adresat cereri telefonice febrile Jandarmeriei, care şi-a trimis urgent "bătăuşii" să rezolve elementul huliganic. Au venit trei dube de jandarmi pentru 16 manifestanţi, probabil paznicii de la minister reclamând că ar fi câteva zeci de huligani care sparg, trântesc şi distrug proprietatea statului. Odată sosit, braţul musculos al legii s-a impus categoric, urcând în dubă tot ce-a prins pe trotuar, indiferent că erau protestatari sau simpli trecători care se opriseră să asiste sau să schimbe două vorbe cu manifestanţii. Au fost luaţi pe sus şi aruncaţi în dube ca sacii de cartofi. Procese verbale pentru toată lumea, amenzi pentru fiecare protestatar insumând 1.500 de lei şi ameninţări cu dosare penale. Iar asta nu e tot. Până să ajungă la secţiile de poliţie, oamenii au fost plimbaţi cu dubele o jumătate de oră prin oraş, apoi duşi la cea mai îndepărtată secţie, ca să le piară cheful de proteste, în caz că intenţionează să se întoarcă. Apoi, în interiorul secţiilor de poliţie, manifestanţii au fost "procesaţi", un cuvânt care a fost fo­lo­sit de către reprezentanţii autorităţilor şi care expri­mă modul absolut impersonal în care sunt percepuţi nişte oameni, până la urmă. Clau­diu Crăciun, "porta­vocea" pro­tes­tatarilor, a declarat că nu se va re­nunţa la protestele din Piaţă şi nici la altele care vor urma, in­diferent de deciziile care se vor lua împotriva lor. Prinţesa Brianna Caradja, aflată şi ea printre manifestanţi, s-a declarat oripilată de modul cum a acţionat Jandarmeria, ea fiind sancţionată suplimentar de către Jandarmerie, că doar are sânge albastru şi îşi permite.

Demisia de Onoare
Protestatarii din Piaţa Universităţii au fost în audienţă la col. Costel Gavrilă, inspector general al Jandarmeriei Române, pentru a-i cere demisia. Au mai solicitat demiterea de urgenţă a:
● General de brigadă Eugen MERAN, din funcţia de director ge­neral al Jandarmeriei Bucureşti, ca principal responsabil pentru abuzurile repetate din timpul manifestaţiilor din Piaţa Universităţii;
● Maior Iulian Claudiu GOGU, şeful Serviciului cercetare-documentare, din cauza conflictului evident de interese în care s-a situat prin vizita la sediul PDL din data de 20 ianuarie 2012, asumându-şi astfel o poziţie politică;
● Lt. col. Eduard CHIRIAC, coordonatorul dispozitivului care a amendat ABUZIV protestatarii paşnici din Centrul Istoric al Capitalei, în data de 14 februarie 2012, în jurul orei 22;
● Lt. Georgian ENACHE, purtător de cuvânt, pentru modul manipulator în care a gestionat comunicarea publică a instituţiei pe care o reprezintă, prin dezinformarea repetată a opiniei publice;
● General de brigadă Eugen SALAR, inspectorul-şef al Jandarmeriei Suceava, ca principal responsabil pentru amendarea abuzivă a protestatarilor paşnici din faţa Palatului Administrativ, din data de 15 februarie 2012.

 

Ponta: Ne întoarcem în Parlament dacă se votează majorarea salariilor, uninominalul sau reducerea numărului parlamentarilor (RL)

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că Opoziţia va reveni din greva parlamentară dacă se va vota în Parlament majorarea salariilor bugetarilor sau votul uninominal, precum şi proiectele de lege iniţiate de USL privind reducerea numărului de parlamentari şi migraţia politică, potrivit B1 TV.
"Proiectul de lege privind reducerea numărului de parlamentari e scris de noi şi depus încă din luna iulie, de opt luni stă în Comisii, sigur că ne vom întoarce să-l votăm", a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă Opoziţia se va întoarce şi pentru majorarea salariilor bugetarilor, Ponta a răspuns afirmativ.

"Da, pentru majorarea salariilor, uninominal, 312 parlamentari şi interzicerea migraţiei parlamentare", a încheiat preşedintele PSD.

 

Întrebarea electorală de 800 de milioane de euro. CAS redusă sau salarii mai mari la bugetari? (ZV)

Apar primele efecte ale anului electoral: deşi creşterea economică ar putea să fie sub estimări, preşedintele Traian Băsescu a propus ieri majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iunie.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri că salariile celor 1,2 milioane de bugetari ar putea reveni la nivelul de dinainte de tăierea de 25% aplicată în 2010, începând cu luna iunie. Calculele arată că pentru o astfel de măsură bugetul de stat ar trebui suplimentat cu 800 de milioane de euro.

În mai puţin de o săptămână, România a fost "ameţită" de două anunţuri oficiale care nu au fost însoţite şi de un fundament economic: ieri, într-un discurs de o oră şi 20 de minute, preşedintele Traian Băsescu a promis că va readuce salariile bugetarilor la nivelul de dinainte de tăierea de 25% aplicată în 2010 începând cu luna iunie, după ce, la începutul acestei săptămâni, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat la TVR că are în vedere reducerea contribuţiilor sociale cu o marjă cuprinsă între 3 şi 5%.
Niciunul dintre cei doi oficiali nu a prezentat sumele necesare pentru ca aceste două măsuri să poată fi aplicate.

Potrivit unui calcul al ZF, având în vedere o valoare a cheltuielilor cu salariile bugetarilor de 39,7 mld. lei estimată pentru anul acesta, rezultă că statul are nevoie de o suplimentare a bugetului cu 3,5 mld. lei (800 mil. euro) pentru cele şapte luni în care s-ar aplica creşterea salarială. Având în vedere că o parte din salariile bugetarilor au fost recuperate anul trecut, când s-a aplicat o creştere salarială de 15% la valoarea salariilor reduse cu 25%, rezultă că pentru revenirea salariilor la nivelul de dinainte de tăiere ar fi nevoie de o majorare de 15%.

"Ambele declaraţii sunt politice, nu reprezintă decizii care se vor şi materializa. Există o lege a responsabilităţii fiscale care impune limite în ceea ce priveşte creşterea salariilor bugetare: prima este legată de faptul că nu se pot majora salarii cu 6 luni înainte de alegeri, iar cealaltă este reprezentată de faptul că plafonul de salarii nu poate fi majorat pe parcursul anului bugetar, la rectificările bugetare", a spus Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

În plus, un raport al grupului bancar austriac Raiffeisen arată că adoptarea unor măsuri populiste de către Gu­vern, precum creşterea pensiilor şi salariilor din sectorul public, ar pune în pericol acordurile preventive ale Ro­mâniei cu FMI şi CE şi ar duce la pierderea încrederii investitorilor privaţi.

Paradoxal, tot preşedintele Băsescu a spus în discursul de ieri că deşi în luna ianuarie România a avut un excedent faţă de veniturile planificate în buget, în luna februarie s-a înregistrat un minus de două ori mai mare decât excedentul din ianuarie şi probabil că şi în martie va fi un minus la veniturile de la bugetul de stat, din cauza ninsorilor.

 

 EXCLUSIV: Cine a declanşat masacrul de la coafor (EVZ)

Gheorghe Vlădan a aflat de la poliţistul de proximitate ce a scris nevasta lui în reclamaţie.

Crima de la coafor, care a dus la schimbarea şefului Poliţiei Capitalei, a avut loc după ce agentul ucigaş, Gheorghe Vlădean, a primit un telefon de la poliţistul de proximitate de la Secţia 14. Agentul principal Ivan Carpov l-a sunat pe criminal şi i-a spus că trebuie să vină la secţie deoarece nevasta lui a depus plângere penală. Contrar normelor legale, agentul Carpov i-a şi spus ce a reclamat nevasta lui. Anchetatorii şi psihologii chestionaţi de EVZ susţin că telefonul primit de Vlădean ar putea sta la baza gestului reprobabil de a împuşca opt persoane.

Anchetă internă

Informaţia a fost dezvăluită, în exclusivitate pentru EVZ, de colegi ai poliţistului şi confirmată de oficiali din Poliţia Capitalei. În aceste condiţii, pe lângă ofiţerii cercetaţi în acest caz, în frunte cu şeful secţiei, agentul şef Ivan Carpov este cercetat, într-o anchetă internă, iar măsurile disciplinare pot fi de la o simplă mustrare până la excluderea din poliţie.

"După ce victima (Florina Vlădan - n.r.) a depus plângerea la Secţia 14 (pe 1 martie a.c.), aceasta a fost aprobată de şeful secţiei şi trimisă la poliţistul care are atribuţii în zonă, adică la poliţistul de proximitate care răspunde de zona indicată în plângere", au explicat sursele EVZ. Înainte de a-şi omorî nevasta şi pe colega ei şi răni alţi şase oameni aflaţi în coaforul din spatele restaurantului "Perla", Vlădan a fost sunat de Carpov care, în loc să se rezume la a-l chema la sediul secţiei, i-a spus acestuia cine a depus plângerea şi motivul.

Aceste aspecte au ieşit la iveală în timpul anchetei declanşate de fostul şef al Poliţiei Capitalei, chestorul Vasile Viorel, care a dispus cercetarea a patru ofiţeri de la Secţia 14. După demiterea lui Viorel, şefii MAI au început cercetarea împotriva acestuia şi a altor şase ofiţeri din Poliţia Capitalei. "Este o anchetă internă. Sancţiunile disciplinare pot conduce la schimbări din funcţie sau la demiteri, în funcţie de gravitatea faptelor", a explicat un oficial al MAI.

COŞMAR

Reconstituirea anchetatorilor

1. Primul foc este tras asupra soţiei, venită să-l întâmpine. Glontele iese din corp după ce trece prin inimă.
2. Al doilea foc este tras în incinta coaforului, fiind ţintită şi nimerită o angajată a salonului.
3-4. Al treilea foc şi al patrulea vizează doi clienţi ai frizeriei, unul aflat pe canapea şi altul pe scaun.
5-6. Focurile de armă cinci şi şase sunt trase în pereţii frizeriei, fără a produce victime.
7-8. Gloanţele şapte şi opt sunt trase după ce criminalul se întoarce în hol, intră în coafor şi o împuşcă de două ori pe casieră, femeia fiind aflată foarte aproape de agresor.
9 -10. Al nouălea glonte ţin­teşte o clientă aflată pe scaunul coaforului, cel de-al zecelea fiind îndreptat către o altă clientă de pe canapeaua coaforului.
11. Ultimul glonte, al unsprezecelea, este tras înspre casiera care îşi proteja capul cu mâinile ridicate.

FILM 

Opt persoane împuşcate în 207 secunde. Şi cele 7 secunde
norocoase pentru o femeie şi copilul ei.

 

Secretele Florinei, vândute pe 1.000 de lei (Adevărul)

Avocata Ştefania Stoica a pus preţ pe secretul profesional pe care trebuia să-l păstreze în dosarul de divorţ dintre Florina şi Gheorghe Vlădan.

Masacrul de la coaforul Perla tinde să fie transformat într-o afacere pentru avocata Florinei Vlădan, soţia poliţistului asasin. Avocata Ştefania Stoica este cea care o reprezenta pe Florina în procesul de divorţ pe care îl intentase soţului, Gheorghe Vlădan. Solicitată pentru a vorbi despre acest divorţ, avocata s-a gândit că, pe lângă onorariul din acest dosar, ar putea să facă o afacere. A cerut bani pentru a dezvălui detalii din viaţa clientei sale. Pentru 1.000 de lei, avocata este dispusă să divulge secretul profesional dintre ea şi clienta sa dintr-un dosar de divorţ, care are caracter nepublic.

Practic, Ştefania Stoica şi-a arătat disponibilitatea să încalce unul dintre principiile fundamentale ale profesiei de avocat pentru bani şi publicitate în ziarul „Adevărul". „Dacă vreţi să stăm faţă în faţă pentru un mini-interviu, numai contra unei sume de bani. Discutaţi, gândiţi-vă la o sumă, dacă vreţi ca din timpul meu să vă pun la dispoziţie, sunaţi-mă", a fost primul răspuns al avocatei.

Dezvăluirile încep doar când vede banii

La insistenţele reporterului, avocata Ştefania Soica a avansat o sumă pentru care este gata să renunţe la secretul profesional dintre ea şi victima Florina Vlădan. 
STOICA: „Cât timp v-aş aloca?", a întrebat pentru a şti câţi bani costă întrevederea.
REP.: Maximum 30 de minute, nu vă deranjez mai mult.
STOICA: Şi interviul urmează să fie publicat şi în ziar, împreună cu fotografia mea? 
REP.: Da, publicăm în ziarul de mâine şi pe internet.
STOICA: În cazul ăsta, mă gândesc la suma de 1.000 de lei şi interviul nu poate începe decât dacă veniţi cu banii cash sau vă dau un număr de cont în bancă, să faceţi plata prin bancă. Depinde cum lucrează serviciul dumneavoastră de contabilitate. Dacă agreează plăţile cash, facem cash, dacă agreează plăţile prin ordin de plată, vă dau numărul de cont.
REP. : Puteţi să-mi daţi chitanţă? Sau cum să facem? Ca să ştiu dacă strâng de la colegi sau...
STOICA: O să încheiem o convenţie şi în baza convenţiei se încasează şi suma de bani. Nu pot elibera chitanţă decât ca onorariu de avocat. Pe o foaie de hârtie se scrie: „Se acordă un interviu pentru ziarul «Adevărul» de către cabinetul de avocatură, doamna avocat, plata pentru acest interviu este de 1.000 de lei, care se plătesc fie cash, fie prin ordin de plată".

A cerut bani la toată presa
Reporterii „Adevărul" au încercat să obţină părerea decanului Baroului de Avocaţi Bucureşti.  Asistenta acestuia a precizat că Ion Ilie-Iordăchescu se află într-o şedinţă. Acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei. Asistenta acestuia a susţinut că avocata Ştefania Stoica a cerut bani şi de la alţi reprezentanţi mass-media în legătură cu acest caz.

Baroul de Avocaţi Bucureşti s-ar putea autosesiza în legătură cu acest caz. "Este o încălcare a legii, dar nimeni nu îşi va exprima acum părerea pentru că ar însemna să se auto pronunţe. Este o practică care se desfăşoară clar sub încălcarea legii", a declarat un cunoscut avocat din Baroul Bucureşti, sub protecţia anonimatului.

"Interviul nu poate începe decât dacă veniţi cu banii cash sau vă dau un număr de cont în bancă. Depinde cum lucrează serviciul dumneavoastră de contabilitate. ''
Ştefania Stoica avocat

Bâlbâială totală la vârful Poliţiei Române

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a numit şi a revocat doi şefi la Poliţia Bucureşti într-o singură zi.
Cazul crimei de la coaforul Perla a zguduit întregul sistem al poliţiei. Într-o singură zi, ministrul de Interne a numit trei şefi la Poliţia Capitalei şi a revocat doi dintrei ei, în locul lui Viorel Vasile, care a fost demis. Primul nominalizat a fost Niculae Marinescu, adjunctul lui Viorel Vasile (cel demis) şi şef al Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul Poliţiei Capitalei. Însă Berca s-a răzgândit după doar 50 de minute, pentru că în presă se vehicula că Marinescu ar fi semnat dosarul de obţinere a permisului de portarmă al lui Gheorghe Vlădan. Al doilea nume propus a fost cel al lui Gheorghe Dumitru, de asemenea adjunct al fostului şef al Poliţiei Capitalei, dar nici acesta nu a fost alegerea potrivită. Abia al treilea interimar, Lucian Guran, a rămas la conducerea instituţiei.

Acesta a mai fost şeful Poliţiei Capitalei, până în 2011, când a fost avansat şef al Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul MAI, cu rang de subsecretar de stat. De asemenea, poliţiştii de la Secţia 14 sunt cercetaţi şi ei  pentru că nu au luat măsuri urgente în urma plângerii depuse de Florina în care cerea ajutorul şi specifica clar că va fi ucisă.

Permis de portarmă, obţinut ilegal

Mai mult, Liviu Popa a declarat, în cursul zilei de ieri, că dosarul de autorizare a permisului de portarmă al lui Gheorghe Vlădan nu avea ataşat cazierul şi avizul psihologic. Diana Sarca, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Capitalei, îl contrazice pe Liviu Popa, şi spune că poliţistul-criminal avea toate actele necesare pentru obţinerea permisului de portarmă.

Probleme mai vechi

Însă ceea ce nu a precizat ieri şeful Poliţiei Române este că demiterea lui Viorel Vasile şi cercetarea disciplinară a altor zece ofiţeri nu au legătură directă cu asasinatul din coaforul Perla, ci cu rezultatele unui control intern ordonat de Popa în decembrie anul trecut.  Popa a declarat ieri că acel raport, care viza probleme în sistemul de achiziţii al Poliţiei Capitalei, a fost luat în considerare abia acum, când Viorel Vasile a fost demis.

Avocată de şapte ani în barou

Avocata Ştefania Stoica este membră a Baroului Bucureşti din anul 2005. A terminat Facultatea de Ştiinţe Juridice  la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir. Până să fie admisă în barou, Ştefania Stoica a lucrat pe funcţia de consilier juridic la mai multe societăţi comerciale.

 

SUA au adăugat Vaticanul pe lista statelor susceptibile de spălare de bani (Puterea)

Departamentul de Stat de la Washington susţine, într-un raport publicat miercuri, că SUA au adăugat Vaticanul pe lista statelor susceptibile de spălare de bani. Conform raportului, din cauza unor fonduri importante ce circulă între Sfântul Scaun şi restul lumii, Vaticanul este 'potenţial vulnerabil' la spălarea de bani.

Potrivit raportului anual al Departamentului de Stat privind lupta împotriva traficului de droguri în lume, Vaticanul se adaugă unei liste de 68 de ţări clasificate în categoria 'situaţie gravă' şi care cuprinde Albania, Egiptul, Portugalia sau Yemenul. Categoria la care se referă raportul este cu un nivel mai jos de lista SUA de 66 de ţări unde spălarea banilor este o 'primă preocupare' şi care include Afganistanul, Statele Unite, Brazilia, China, Rusia, Irakul sau Franţa.

Vaticanul a stabilit un dispozitiv contra spălării banilor pentru prima oară, dar eficienţa sa rămâne încă să fie evaluată, potrivit declaraţiei unui responsabil american sub acoperirea anonimatului.
 
Autoritatea de informaţie financiară (IFA), ce ar trebui să îi permită Vaticanului să se conformeze normelor internaţionale de luptă contra spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost creată la 30 decembrie 2010 din ordinul Papei Benedict al XVI-lea, scrie Agerpres.

 

Permutări după atacul armat din centrul Capitalei (Azi)

Poliţe plătite între poliţişti

Viorel Vasile şi alţi şapte şefi ai Poliţiei Capitalei sunt cercetaţi în cazul masacrului de la coaforul din Bucureşti, unde un angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gheorghe Vlădan, a împuşcat opt persoane, dintre care două au decedat.
Pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat cu celeritate plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan, Viorel Vasile a fost mutat, ieri, de la conducerea Poliţiei Capitalei, înapoi la şefia Direcţiei pentru Investigaţii Criminale, unde lucra atunci când a fost numit, ca interimar, în fruntea Poliţiei bucureştene.

În locul lui, a fost readus Lucian Guran, cel care fusese înlăturat, cu un an în urmă, de pe această poziţie.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa (foto), a declarat, ieri, că în urma controlului făcut la sfârşitul anului trecut la Poliţia Capitalei au fost constatate 20 de nereguli grave „legate de modul în care Viorel Vasile a condus Poliţia Capitalei şi de modul în care acesta s-a implicat în soluţionarea problemelor. Deşi a constatat abateri, nu a luat măsuri pentru a le îndrepta“.

Printre neregulile respective se numără găsirea de haşiş în arestul central şi schimbarea de şefi de birouri fără acordul Ministerului.

Popa a precizat că, în urma studierii acestui raport, ministrul de Interne, Gabriel Berca, a decis retragerea împuternicirii lui Viorel Vasile la conducerea Poliţiei Capitalei.

Şeful Poliţiei Capitalei a susţinut, ieri, şi o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat primele rezultate ale anchetei în cazul crimelor din coaforul din zona Perla. El a dezvăluit că dosarul de obţinere a persmisului de port-armă de către Gheorghe Vlădan era incomplet, lipsind avizul psihologic şi cazierul! Pe de altă parte, pe numele asasinului au fost întocmite, de-a lungul timpului, 14 plângeri penale şi au fost înregistrate patru reclamaţii la numărul de urgenţă 112. Dintre cele 14 plângeri, 11 au fost soluţionate în favoarea pârâtului!
 

 

130 de comisari ai Gărzii Financiare controlează Oil Terminal (Telegraf)

Peste 100 de comisari ai Gărzii Financiare vor verifica timp de două zile toate documentele financiar-contabile ale Oil Terminal SA Constanţa. Conducerea societăţii susţine că acţiunea demarată ieri dimineaţă este un control de rutină şi că nu vor fi găsite mari nereguli. „La ora şapte fără cinci minute, în jur de 130 de lucrători de la două structuri de control, este vorba de Comisariatul General şi reprezentanţi ai mai multor Gărzi Financiare din diverse zone ale ţării, au demarat un control de fond al gestiunii. Acţiunea a demarat simultan în cele trei puncte ale societăţii. Ea urmăreşte verificarea stocurilor scriptice şi compararea lor cu cele fizice, astfel încât să se poată constata dacă gestiunea este corectă sau nu. Pentru noi, acest control este o chestiune firească, având în vedere că Oil Terminal are cel puţin 15 controale pe an. Exact anul trecut, pe aceeaşi vreme, a mai fost un control similar în urma căruia au fost găsite doar câteva diferenţe nesemnificative. Am mai multe echipe şi am chemat şi oameni de acasă pentru a ajuta la acest control“, a declarat directorul Oil Terminal, Silviu Wagner. Totodată, conducerea societăţii susţine că activitatea firmei nu va fi afectată de acest control. „Activitatea noastră nu va fi afectată pentru că, din păcate, noi de aproape trei luni de zile nu prea am mai avut activitate. În prezent avem o singură navă pe care o încărcăm cu bioetanol din vagoane“, a adăugat directorul Oil Terminal.

GREVĂ AMÂNATĂ Sindicaliştii din cadrul societăţii Oil Terminal au anunţat că ieri urma să fie declanşată greva generală, angajaţii fiind nemulţumiţi că nu le-au fost aprobate măririle salariale de 3,4% pentru anul în curs. Protestul a fost amânat pentru luni, după ce o delegaţie a acestora, condusă de preşedintele Sindicatului Oil Terminal, Aurel Gheorghe, s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Lucian Bode. Ieri, la sediul companiei, era aşteptată şi o comisie de control din cadrul Ministerului Economiei.