Publicat: 19 Iulie, 2016 - 17:02

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, trimis în judecată marți, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV, că i s-a propus să facă denunțuri împotriva fostului primar al Sibiului, Klaus Iohannis, actual președinte.

”Mi s-a cerut să fac denunțuri, dar pe mine nu mă interesează asta”, a spus edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Olguța Vasilescu susține că a răspuns că ea nu face denunțuri și, în plus, i se pare că nu a făcut nimic ilegal, nici ea, nici Klaus Iohannis, pe vremea când era primar.

”Am spus că nu pot să fac denunț, că eu nu am făcut rău în viața mea la nimeni și nu mi se pare ilegal nici ce am făcut eu, nici Klaus Iohannis”, a spus Vasilescu.

Ideea cu denunțul ar fi pornit după ce Olguța Vasilescu a spus la TV că ce a făcut ea la Primăria Craiovei s-a întâmplat la mai multe primării din țară. Apoi, ar fi fost întrebată dacă nu vrea să facă împotriva lui Iohannis, care a condus Sibiul.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost trimisă marţi în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

Procurorii DNA susţin că edilul Craiovei ar fi obligat mai mulţi oameni de afaceri să-i sponsorizeze campania electorală în 2012.