Publicat: 10 Septembrie, 2013 - 10:28
Share
Asupra "generalului" de la ISJ Dolj

Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) o cercetează pe Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, pentru şantaj în dosarul demiterii a doi directori de la Liceul “Henry Coandă” din Craiova. Olguţa Vasilescu l-ar fi şantajat pe actualul Inspector General al ISJ Dolj, dorind înlocuirea acestuia cu finul său, care este acum adjunct.

Obiectul şantajului ar fi reprezentat de presiunile exercitate de Lia Olguţa Vasilescu asupra inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Georgică Bercea, pentru schimbarea directorilor din funcţii. Primăriţa l-ar fi ameninţat pe Bercea cu înlocuirea din funcţie în cazul în care nu va proceda la schimbarea celor doi”, scrie sursa citată.

Este vorba despre demiterile celor doi directori de la Liceul Henry Coandă, Mihai Dragu (fost coleg de partid al Olguţei) şi Marius Tiţa. Amîndoi au reclamat faptul că au fost daţi afară fără realizarea unui audit prevăzut expres de lege. Alături de Olguţa Vasilescu mai sînt cercetaţi alţi doi inspectori de la ISJ Dolj.

La ISJ Dolj este cunoscută dorinţa Olguţei Vasilescu de a-l înlocui cu orice preţ pe actualul Inspector General al ISJ Dolj cu adjunctul său, Nicuşor Cotescu, care este nimeni altul decît finul ei!

De altfel, aceasta n-ar fi prima numire pe criteriul “fin-naş”, ştiindu-se că şi directorul de la RAT Craiova, Radu Preda, este alt fin al Olguţei Vasilescu şi a fost numit fără să aibă nici cea mai mică urmă de competenţă în transportul public!