Publicat: 16 August, 2016 - 10:18
Share

UPDATE 13:11 Magistrații au respins cererea DNA pentru control judiciar

Magistrații Curții de Apel București au respins cererea DNA de a institui control judiciar în cazul Liei Olguța Vasilescu, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Potrivit avocatului acesteia, magistrații au ridicat și restricțiile privind aparițiile primarului Craiovei la TV și radio.

 

Curtea de Apel București va dezbate marți contestația DNA împotriva deciziei instanței privind neluarea măsurii controlului judiciar față de primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

”Nu am motiv să mă tem pentru că eu cred că o să câștigăm. Cert e că denunțătorul s-a transformat în hărțuitor, că scrie tot felul de prostii și de mizerii despre mine. Chiar voi cere o expertiză psihiatrică. Eu nu mă simt amenințată pentru că nu mi-e frică de nimic”, a declarat primarul Craiovei, la venirea la Curtea de Apel.

Tribunalul București a respins pe 9 august solicitarea DNA, decizia fiind ulterior atacată de procurori.

Procurorul a declarat în sala de judecată că Lia Olguța Vasilescu a prezentat selectiv la posturi de radio și televiziune, precum și pe Facebook, date din dosarul său și a căutat să îl discrediteze pe denunțătorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

Olguța Vasilescu a explica, la rândul ei, că după ce a fost reținută de procurori în 30 martie, în spațiul public au apărut, pe lângă comunicatele DNA, informații "pe surse" din dosarul său, iar Petru Becheru a publicat pe Facebook materiale amenințătoare la adresa ei.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).