Publicat: 1 August, 2016 - 08:47

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu va demisiona luni din funcţia de conducere de la Banca Naţională a României.

Olteanu se află în arest la domiciliu, după ce joia trecută a fost reţinut de DNA pentru luare de mită în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. 

Viceguvernatorul BNR îşi va trimite avocatul pentru a înmâna demisia conducerii Băncii Naţionale. Înlocuitorul său va fi propus de Parlament.

Bogdan Olteanu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit mită de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă preşedintele Senatului a refuzat să le comenteze.