1 iulie 2022

Om de afaceri, trimis în judecată de către DNA

Judge chamber. Themis statue on brown shining desk.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 414/VIII/3 din 03 mai 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În perioada 16 noiembrie 2021 – 07 aprilie 2022, inculpatul i-ar fi promis unui funcţionar din cadrul primăriei comunei Giroc, judeţul Timiş (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuţii de serviciu.

Concret, inculpatul i-ar fi promis martorului sumele de:
– 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverinţe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp şi de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localităţii, deşi acestea figurau în realitate în extravilan,
– 50.000 euro pentru obţinerea documentaţiei necesare construirii unui ansamblu de locuinţe (certificat de urbanism, autorizaţie de construire, etc.) care urma să se realizeze pe un teren în suprafaţa de 6.600 mp, situat pe raza aceleiaşi comune.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Comunicat de presă – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara

Sursa foto: Pixabay