Publicat: 17 Iunie, 2014 - 16:09
Share

4,2 milioane euro este suma despăgubirilor aferente dosarelor de daună soluţionate şi în curs de soluţionare deschise în urma accidentului rutier al autocarului cu turişti români produs în Muntenegru în iunie 2013

Autocarul implicat în accident era asigurat de către Omniasig, printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco.

În baza poliței RCA, au fost deschise 47 dosare de daună pentru cei 45 de pasageri ai autocarului și cei doi șoferi, precum și un dosar pe Carte Verde pentru un cetățean din Muntenegru.

Astfel, 40 de cazuri au fost deja soluționate pe cale amiabilă, două sunt în curs de soluționare pe aceeași cale, iar în cadrul dosarului de daună care avea ca obiect pretențiile de despăgubire formulate de către familia șoferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretenții nu au fost acoperite de polița RCA.

Totodată, în baza poliței CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces și invaliditate permanentă, au fost plătite despăgubiri în valoare de 88.000 euro, conform limitelor individuale specificate în contractul de asigurare.

În urma accidentului din Muntenegru, în care a fost implicat un autocar cu turişti români, şi-au pierdut viaţa 18 persoane, printre care şi şoferul autocarului, iar alte 29 au fost rănite.