26 mai 2022

OMS: Omicron este în 89 de țări, cazurile noi dublându-se la fiecare 3 zile

OMS sigla
Distribuie pe rețelele tale sociale:

De la descoperirea sa în Africa de Sud, în urmă cu aproximativ cinci săptămâni, răspândirea rapidă a Omicron a determinat noi interdicții de călătorie și noi restricții pandemice, mai multe țări anunțând blocări la scară largă.

În cea mai recentă actualizare , Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că noua tulpină Omicron a virusului COVID-9 a fost raportată până acum în 89 de țări, iar numărul cazurilor s-a dublat.  Potrivit OMS, acest lucru a fost „semnificativ, mai rapid decât Delta în țările cu transmitere comunitară documentată”.

OMS a recunoscut că nu știe de ce Omicron se răspândește atât de rapid în țările cu niveluri ridicate de imunitate la COVID-19, spunând că încă nu este clar dacă noua variantă se răspândește atât de repede din cauza transmisibilității sale crescute, a unei evaziuni imune mai bune sau a unei combinații a ambilor factori.

Acesta a avertizat că, având în vedere viteza de transmitere și numărul tot mai mare de spitalizări în Marea Britanie și Africa de Sud, „este posibil ca multe sisteme de sănătate să fie rapid copleșite”. De asemenea, sunt necesare mai multe date cu privire la severitatea clinică a variantei, a spus OMS, admițând că încă nu înțelege „profilul de severitate și modul în care severitatea este afectată de vaccinare și de imunitatea preexistentă”.

De la descoperirea sa în Africa de Sud în urmă cu aproximativ cinci săptămâni, răspândirea rapidă a Omicron a determinat noi interdicții de călătorie și noi restricții pandemice, mai multe țări anunțând blocări la scară largă. Marea Britanie a raportat un număr zilnic record de cazuri noi de COVID-19 timp de trei zile la rând, cu peste 93.000 de cazuri anunțate. Autoritățile londoneze se gândesc la ideea unui nou blocaj strict de două săptămâni după Crăciun.