30 iunie 2022

ONG: „Israelul a ucis 14 copii palestinieni de la începutul acestui an”

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Regimul israelian a ucis, de la începutul anului 2022 până acum, 14 copii palestinieni și ține în închisori încă 170 de minori palestinieni.

Directorul ONG-ului Defense for Children International (DCI), Khaled Quzmar, subliniază că țintirea copiilor palestinieni este o veche politică israeliană, dar constată că ceea ce este nou este natura de a-i răni sau ucide pe copii.

El a mai declarat că uciderea a 14 copii palestinieni de la începutul anului și persecutarea copiilor la o vârstă fragedă de către Israel reflectă situația trăită de poporul palestinian.

Raport: Israelul a ucis 78 de copii palestinieni în 2021
„În toate cazurile, nu constatăm că a existat o justificare militară pentru uciderea copiilor”, a subliniat șeful ONG-ului DCI.

Quzmar subliniază că țintirea copiilor se înscrie în contextul brutalităților israeliene împotriva poporului palestinian în general; cu toate acestea, evidențiază faptul că, prin țintirea minorilor, regimul de ocupație încearcă să transmită un mesaj poporului și familiilor palestiniene că tu și copiii tăi nu mai sunteți în siguranță în aceste teritorii, pentru a vă presa să vă părăsiți direct casele fără recurs la deplasarea forţată.

În ceea ce privește arestarea sau citarea copiilor, directorul JIU a indicat că „Israelul continuă să rețină între 160 și 170 de copii în închisorile sale” și a indicat că tratamentul copiilor din momentul arestării până la anchetă și procesul se face fără considerație sau respect pentru intimitate din cauza vârstei lor; Mai mult, adaugă el, Israelul aplică metode dificile și dure minorilor palestinieni, aceleași cu cele pe care le folosește cu adulții.

Șocant: Israelul a reținut 865 de copii palestinieni în Al-Quds în 2021
„Copilul palestinian este o victimă a ocupației și o victimă atunci când este arestat și privat de drepturile sale în timpul arestării și sunt aproape sigur că fiecare copil care este arestat este supus torturii psihologice sau fizice”, a spus el.

Organizația +972 Magazine, specializată în drepturile copiilor din lume, a confirmat în decembrie anul trecut că Israelul a transformat 2021 în cel mai mortal an pentru copiii palestinieni din 2014 din 2014.
Ciprian Pop
Foto: facebook.com