23 iulie 2021

ONU face referire la țările complet accesibile turismului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Din cauza pandemiei, turiștii străini vor putea călători doar în cinci țări fără restricții: Albania, Republica Dominicană, Tanzania, Costa Rica și Macedonia de Nord. Acest lucru a devenit cunoscut pe 8 martie din raportul Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Se observă că, până în luna februarie, un număr de  69 de țări erau închise străinilor. Alte 73 de țări și-au închis parțial frontierele. În același timp, 70 de țări solicită turiștilor primiți să fie supuși unei carantine sau a unui test negativ pentru COVID-19.

„Acum, că lucrăm pentru a reactiva turismul, trebuie să recunoaștem că restricțiile sunt doar o parte a soluției. Impunerea restricțiilor ar trebui să se bazeze pe cele mai recente date și analize și să fie verificate în mod constant pentru a asigura o repornire sigură și responsabilă a sectorului de care depind milioane de întreprinderi și lucrători”, a declarat Zurab Pololikashvili, Secretar General al OMT.

Vești bune parvin si din alte zone, astfel, Seychelles va deschide frontierele pentru turiști începând cu 25 martie, potrivit portalului Seychelles News Agency .

Ministrul de externe și pentru turism al națiunii insulare, Sylvester Radegonde, a declarat că țara va începe să accepte turiști începând cu 25 martie.

„Sperăm să obținem răgazul de care are nevoie economia noastră acum. Există o cerere de recreere în toată lumea, Seychelles este percepută  ca o destinație potențială pentru turism”, a spus Sylvester Radegonde.

Condiția de intrare în țară va fi un test PCR negativ pentru COVID-19, care trebuie făcut cu cel puțin 72 de ore înainte de sosirea la stațiune. Ministrul a menționat că vizitatorii nu vor fi obligați să respecte o carantină de două săptămâni.

Autor: Ciprian Pop