28 septembrie 2022

ONU își exprimă îngrijorarea cu privire la situația din centrala nucleară din Ucraina

ONU
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Secretarul general al ONU, António Guterres, a numit „inacceptabile” orice potențiale daune aduse unei instalații nucleare din Ucraina sau din altă parte, care ar putea duce la consecințe catastrofale.

Guterres și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluțiile din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei.

Într-o declarație de presă, șeful ONU a îndemnat toți participanții să „folosească bunul simț și rațiunea și să nu întreprindă nicio măsură care ar putea pune în pericol integritatea fizică, siguranța sau protecția centralei nucleare, cea mai mare de acest gen din Europa”.

Din păcate, în loc de detensionare, în ultimele zile au fost semnalate noi incidente foarte tulburătoare, care, dacă vor continua, ar putea duce la dezastru, a subliniat Guterres.

El a menționat, de asemenea, că Națiunile Unite continuă să sprijine pe deplin activitatea importantă a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) și eforturile acesteia de a asigura siguranța operațiunilor din Zaporojie.

A consemnat Ciprian Pop