7 decembrie 2021

ONU se interesează de situaţia protestatarei anti vaccin agresată de un poliţist

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Raportorul ONU privind tortura investiggeaza represiunea fortelir devordibe din Germania împotriva protestelor antiblocare și anti vaccin

Nils Melzer, raportorul special al Organizației Națiunilor Unite pentru tortură, a emis o cerere de informații după ce a devenit viral un film cu demonstrațiile de ieri care arăta un ofițer de poliție german aruncând o femeie în vârstă la sol în timpul unui protest împotriva măsurilor și a vaccinurilor.

Imaginile înregistrate în timpul protestelor antiblocare de la Berlin, de duminică, arătau femeia care încerca să treacă de un ofițer înainte ca acesta să o prindă de gât cu ambele mâini și să o arunce puternic la pământ.

În videoclip, au putut fi văzuți alți protestatari reproșând poliției atacul și încercând să o ajute pe femeia rănită, în timp ce mai mulți oameni ai legii au continuat să îi împingă pe alții în zonă cu mai puțină forță.

Melzer a confirmat duminică că atenția sa a fost atrasă de videoclip. El a solicitat declarații și detalii ale martorilor pentru a evalua situația și a promova inițierea unei anchete oficiale.

Redactor Ciprian Pop