25 octombrie 2021

ONU vertizează că israelienii și palestinienii se îndreaptă spre „un război pe scară largă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tor Wennesland, trimisul ONU pentru Orientul Mijlociu, a cerut oprirea imediată a atacurilor și a avertizat că „costul unui război în Gaza este devastator și va fi suportat de popor”, îndemnând ambele părți să oprească violența și să reducă tensiunea.

„Ne îndreptăm către un război pe scară largă. Liderii din ambele părți trebuie să își asume responsabilitatea pentru reducerea tensiunilor „, a declarat Wennesland prin contul său oficial de Twitter.

Diplomatul a cerut ambelor părți să oprească imediat atacurile și a avertizat că „costul unui război în Gaza este devastator și va fi plătit de oamenii obișnuiți”.

Wennesland a asigurat că ONU lucrează cu toate părțile pentru a încerca să restabilească calmul.

Mesajul său vine după ce secretarul general al organizației, António Guterres, a cerut marți o „oprire imediată” a escaladării violente, cea mai gravă din ultimii ani, și care a luat cel puțin 33 de vieți.

„Forțele de securitate israeliene trebuie să exercite o reținere maximă și să își calibreze utilizarea forței”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Guterres, Stéphane Dujarric, adăugând că „aruncarea nediscriminată a rachetelor și mortierelor în centrele urbane israeliene este, de asemenea, inacceptabilă”, cu referire la atacurile efectuate din Gaza asupra unor localități israeliene.

Redactor Ciprian Pop