8 decembrie 2021

OPEN CALL pentru regizori / creart

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrelli îşi deschide porţile pentru regizorii români de toate vârstele şi lansează un OPEN CALL pentru montarea unui spectacol cu structură de laborator, perioada de înscriere fiind programată în intervalul 2 august -5 septembrie 2021. Provocarea urmează linia dezvoltată de creart pentru a transforma spaţiul Teatrelli într-un laborator de cercetare cu public în sfera artelor spectacolului, şi de a oferi, în egală măsură, cât mai multe oportunităţi artiştilor autohtoni de a putea concepe, implementa şi oferi viziuni artistice inovatoare.

OPEN CALL-ul lansat de Teatrelli este o propunere deschisă la experiment, regizorii care doresc să se înscrie şi să participe fiind invitaţi să integreze într-o producţie de teatru /dans sau performance corporal un limbaj care provine dintr-o altă zonă artistică decât cea a artelor spectacolului (spre exemplu, cinematografie, arte vizuale ş.a.) sau tehnologie, sociologie etc.

Propunerea selectată urmează a fi montată în stagiunea 2021/2022 şi va intra în repertoriul Teatrelli, ca producţie creart/Teatrelli. Este garantat un minim de 15 reprezentaţii jucate. Selecţia candidaţilor va fi realizată de către un juriu format din: profesorul, cercetătorul şi criticul de teatru Octavian Saiu, cu o vastă experienţă deopotrivă naţională şi internaţională, precum şi doi dintre cei mai relevanţi artişti şi specialişti din zona experimentală a teatrului românesc – Radu Nica, regizor şi conferenţiar la Facultatea de Teatru şi Film/UBB Cluj-Napoca, şi Cristian Ban, regizor şi membru fondator al #Reactor de creaţie şi experiment Cluj-Napoca. În procesul de jurizare li se alătură Roxana Lăpădat – director artistic Teatrelli.

Înscrierile se pot face până pe 5 septembrie 2021 (inclusiv), iar propunerea selectată va fi anunţată în data de 23 septembrie 2021.

Pentru înscriere sunt necesare: un self-tape cu o durată de maxim 10 minute, în care fiecare regizor va explica ce stă la baza preocupării şi interesului faţă de tema/limbajul propus, cum doreşte să implementeze acest limbaj în spectacol şi cum va decurge etapa de laborator, în ce măsură a mai abordat tema sau limbajul propus în alte proiecte; un mood board care să ofere juriului o imagine asupra direcţiei în care se va dezvolta estetica spectacolului (un sunt necesare schiţe scenografice); descrierea conceptului regizoral şi o prezentare succintă a membrilor echipei de creaţie; CV-ul regizorului/echipei.

Materialele vor fi transmise pe adresa de e-mail teatrelli@creart.ro.

Toate detaliile legate de calendar, cerinţele de înscriere şi bugetul aferent producţiei sunt disponibile pe site-ulTeatrelli:

OPEN CALL pentru REGIZORI

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect creart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, spectacole work in progress, lecturi performative, serii de dialoguri culturale şi artist-talk-uri etc.

www.teatrelli.com / www.facebook.com/teatrelli/ / www.instagram.com/teatrelli/