Publicat: 8 August, 2016 - 12:15
Share

În perioada 3-10 august, Opera Comică pentru Copii participă cu baletul 'Cenușăreasa' la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii, organizat de Teatrul Național pentru Copii din Beijing.

Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente pentru copii organizate în China și reunește anual artiști de pe patru continente, sub sloganul 'Light Children's Heart and Shape the Future — Colorful Chinese Dream' (Luminează Inima Copiilor și Modelează Viitorul — Vis Chinez Colorat). Ediția din acest an a debutat pe 8 iulie, în Beijing, festivalul extinzându-se, până pe 25 august, și în regiunile Jinan, Chengdu și Ningbo. În cele șapte săptămâni de eveniment sunt programate 215 reprezentații ale celor 46 de spectacole din festival, susținute de 25 de teatre de pe mapamond.

Spectacolul pe care îl prezintă Opera Comică pentru Copii este unul dintre cele mai apreciate balete din repertoriu, semnat de cunoscuta prim-balerină și coregrafă Corina Dumitrescu. Din distribuția celor trei reprezentații programate în festival fac parte: Theodora Munteanu / Andreea Vălean (Cenușăreasa), Andrei Ardeleanu (Prințul), Mihai Pricope (Mama vitregă), Sabina Chirilă și Oana Vâlceanu (Surorile vitrege), Daniel Manea (Profesorul de dans), Dragoș Andruță / Raul Oprea (Ministrul), Mircea Ioniță și Ionuț Picincu (șoriceii) și Andreea Soare (Zâna cea bună).

'Valoarea colectivului și unicitatea sa internațională au purtat Opera Comică pentru Copii pe patru continente. Peste tot, artiștii români sunt întâmpinați cu admirație și căldură. Iată-ne acum în fața unei noi provocări. A evolua pe scena Teatrului Național pentru Copii din China constituie încă o bornă în dezvoltarea noastră mereu ascendentă, o recunoaștere a ceea ce suntem și o promisiune pentru ceea ce vom deveni. China, această țară cât un continent, cu milenara sa tradiție culturală, acordă o mare atenție sădirii frumosului în rândul tinerei generații. Mii de spectacole și concerte creează un climat de efervescență și emulație.

Iată contextul în care artiștii români vor evolua și, sunt sigură, își vor demonstra valoarea. Aceasta va fi 'Olimpiada' noastră.', a declarat Dr. Felicia Filip, managerul instituției.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 230 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.