Publicat: 12 Iunie, 2018 - 13:08

Opera Naţională Bucureşti prezintă duminică, 17 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul "La Boheme" de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi - invitat. 

Spectacolul de pe scena Operei Naţionale Bucureşti este construit ca o frescă de epocă, dar fără a respecta perioada în care au plasat acţiunea libretiştii, adică prima jumătate a secolului XIX- lea. Convins de faptul că, pentru această operă, Puccini s-a inspirat din propriile experienţe ale anilor săi de studenţie, regizorul Ionel Pantea şi echipa sa de creaţie au mutat acţiunea peste câteva decenii, către finalul secolului, în Parisul anilor 1880-1890. 

Astfel, scenografii Ştefan Caragiu şi Liliana Cenean au recreat cu fidelitatea atmosfera Cartierului Latin din această perioadă, cu celebra cafeanea "Momus" şi vânzătorii ambulanţi de pe străzile oraşului, imaginea unei mansarde întunecate, adăpost pentru artiştii vremii, zorii unei zile aproape de bariera Parisului etc. Practic, spectacolul este o producţie tradiţională de operă, cu accent pe adevărul istoric şi pe interpretarea personajelor, aşa cum le-au dorit autorii. Personajele din "La Boheme" retrăiesc astfel pe scena Operei Naţionale Bucureşti realitatea crudă dată de statutul tinerilor artişti în epoca lui Puccini, dar din care ei reuşesc să evadeze uneori prin creaţie, iubire şi vis. 

Regizorul Ionel Pantea despre producţia "La Boheme" de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: "Cred că este opera cea mai iubită şi mai des reprezentată din creaţia pucciniană. Am dorit o operă pe bune, convingătoare şi vie, făcută cu noimă şi armonie, cultivând spontaneitatea, naturalul ca valoarea, care să pună în fapt visele echipei. Doresc acestui spectacol să-i bucure pe bucureşteni şi nu numai, astfel încât să savureze timp îndelungat această producţie."

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 19:00). 

 

Tag-uri Institutii: