Publicat: 30 Mai, 2018 - 13:52
Share

Opera Naţională Bucureşti dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor şi începem dimineaţa cu un spectacol de excepţie în foaier, de la ora 11:00, "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru, iar de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naţionale Bucureşti va avea loc reprezentaţia baletului "Albă ca zăpada şi cei şapte pitici", pe muzica lui Cornel Trăilescu.

Realizatorii spectacolului " Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart, respectiv -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicală, Adriana Urmuzescu scenografie- invită micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranţă, le vor îndrăgi. Muzica încântătoare a lui Mozart, melodiile pline de inspiraţie îi vor însoţi în această poveste minunată-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celestă Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti va aduce ineditul în desfăşurarea acţiunii, însoţind permanent personajele operei - mişcarea scenică Ileana Sora.

Capodopera mozartiană a fost adaptată pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorită originalităţii sale şi muzicii fermecătoare, ca un basm plin de învăţăminte în care se confruntă adevărul şi minciuna, curajul şi laşitatea, Întunericul şi Lumina, prietenia şi trădarea.

Compozitorul spectacolului pentru copii " Albă ca zăpada si cei şapte pitici", Cornel Trăilescu despre montarea de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: "Consider că educaţia muzicală şi drumul muzical încep din copilărie, însă cu obligaţia de a da copilului piesele pe care le agreează şi le înţelege. Asta presupune un limbaj special, atractiv. Cum se poate explica faptul că basmele, cu lumea lor mirifică, exercită şi astăzi o forţă de atracţie irezistibilă? Să fie oare pentru că întâmplările şi eroii lor reprezintă de fapt proiecţii simbolice în fantastic ale unor năzuinţe dintru-nceput ale umanităţii? Oricum, basmele trăiesc, şi nu numai pentru că celor mici le place să le asculte, ci şi pentru că celor mari le place să le povestească. Ele ne vrăjesc la fel, indiferent de vârstă."

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 19:00).
 

Tag-uri Institutii: