Publicat: 7 Mai, 2020 - 13:16
Share

Opera Naţională Bucureşti transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele 'Turandot' de Giacomo Puccini, 'Opus 73 (Iubire nesfârşită)' de Ludwig van Beethoven.

Luni, 11 mai 2020, ora 18:30 veţi putea urmări înregistrarea spectacolului 'Turandot' de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, eveniment din 13.02.2018.

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet 'Opus 73 (Iubire nesfârşită)' de Ludwig van Beethoven, regia şi coregrafia Renato Zanella, scenografia Octavian Neculai, eveniment din 11.11.2017, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti.

Prima scenă lirică a ţării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni şi joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale să fim mai aprope unii de ceilalţi prin muzică şi cultură, pe care le susţinem necondiţionat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, cât şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

TURANDOT de Giacomo Puccini

Luni, 11 mai, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

https://youtu.be/YYLXW-7lijg
(Trailer Turandot - Opera Naţională Bucureşti)

Tema exotică din 'Turandot' nu constituie pentru Puccini decât pretextul de a-şi exprima gândurile pe un plan oarecum mai filosofic şi mai general, dar cu vechea dependenţă de faptele vieţii reale. Materia primă e textul, libretul de operă, fără de care se simte inutil, fără rost între oameni. Compozitorul şi-a dorit să redea în 'Turandot' tot ce au suferit, tot ce au iubit, au visat şi au urât oamenii vremii lui.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscută în întreaga lume pentru 'Nessun dorma', aria celebră din actul final interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile precum Luciano Pavarotti.

OPUS 73 (IUBIRE NESFÂRŞITĂ) de Ludwig van Beethoven

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

https://youtu.be/ja6GHzTVQ9Q
(Trailer Iubire nesfârşită (Opus 73) - Opera Naţională Bucureşti)

'Opus 73 (Iubire Nesfârşită)' a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven. Dezinteresul său pentru operele concertante ar fi fost cauzat de accentuarea problemelor de auz, ceea ce a pus capăt carierei sale de pianist. Cu toate acestea, concerul nr. 5 pentru pian, Opus 73, reprezintă o nobilă compoziţie demnă de numele marelui compozitor. Concepţia sa, fluiditatea, forţa, echilibrul, maturitatea şi inspiraţia au făcut ca ultimul concert pentru pian al lui Beethoven să devină un punct de referinţă în lumea muzicală.

Coregraful Renato Zanella despre montarea de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: Concertul de pian Nr. 5 în E major, Opus 73, de Ludwig van Beethoven, cunoscut lumii şi sub numele de Concert Imperial, este o capodoperă. Concepţia sa, fluiditatea, forţa, echilibrul, maturitatea şi inspiraţia, au făcut ca ultimul concert de pian pe care l-a scris să fie un punct de referinţă în universul muzical. Această coregrafie este un omagiu pentru compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti, o companie cu o puternică bază clasică, şi cu un potenţial formidabil în toate formele de dans.'
 

Tag-uri Institutii: