29 septembrie 2022

Opera Naţională Bucureşti redeschide publicului Sala Mare de spectacole în acest weekend

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opera Naţională Bucureşti redeschide publicului Sala Mare de spectacole în acest weekend cu „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi

Opera Naţională Bucureşti redeschide porţile în acest weekend şi prezintă publicului sâmbătă, 8 mai, şi duminică, 9 mai, începând cu ora 18:30, „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi.

Requiem-ul lui Giuseppe Verdi este o lucrare vocal-simfonică pentru patru solişti, cor şi orchestră. Din distribuţia concertului fac parte soliştii Renata Vari (soprană), Antonela Barnat (mezzosoprană), Daniel Magdal (tenor) şi Marius Boloş (bas). Interpretează Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

„Messa da Requiem” este una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice ale lui Giuseppe Verdi şi a fost compusă în memoria lui Alessandro Manzoni, un poet şi romancier italian. Prima interpretare a recviemului avut loc pe 22 mai 1874, în Domul San Marco de la Veneţia, la cererea expresă a compozitorului, la un an de la moartea lui Alessandro Manzoni. Deşi compus pe structura unei slujbe religioase catolice de comemorare, recviemul este considerat prea teatral pentru a fi folosit în lăcaşe de cult. Tendinţa teatrală din operele compozitorului este o trăsătură specifică lui Verdi. Acesta explorează în „Messa da Requiem” toate sentimentele umane în faţa misterului etern al morţii: frică, furie, durere, tristeţe, dar şi speranţa într-o viaţă de apoi.

Cu dor de operă şi balet, de minunata lume a artei lirice, vă invităm să ne bucurăm împreună de cele mai îndrăgite titluri din repertoriul actual. Tuturor iubitorilor de artă ne-au lipsit în aceste luni parfumul scenei Operei Naţionale Bucureşti, căldura şi atmosfera pe care o degajă la fiecare emoţie muzicală.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor privind distanţarea socială, vor fi scoase la vânzare doar 30% din locurile disponibile ale Sălii Mari.

Biletele se pot achiziţiona de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti şi online, de pe http://tickets.operanb.ro/.