Publicat: 3 Februarie, 2018 - 13:56
Share

"Motanul încălţat'"de Cornel Trăilescu programat duminică, 4 februarie 2018, la matineu, începând cu ora 11:00 este primul spectacol din stagiunea Operei Naţionale Bucureşti dedicat copiilor. Regia artistică poartă semnătura lui Gelu Colceag, scenografia a fost creată de către Viaceslav Vutcariov, iar coregrafia de către Roxana Colceag. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu.

Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

După mai bine de 40 de ani de la premieră, în 2006, "Motanul încălţat" a fost din nou pus în scenă la Opera Naţională Bucureşti, de data aceasta de către regizorul de teatru Gelu Colceag, care şi-a făcut, prin acest spectacol, debutul în regia de operă.

Compozitorul Cornel Trăilescu despre spectacolul "Motanul încălţat" de pe scena Operei Naţionale Bucureşti ' Să vă spun cum mi-a venit ideea să scriu o operă pentru voi, dragi copii. Cunosc un băieţel căruia-i place tare mult muzica şi mereu îi roagă pe părinţii lui să-l ducă la Operă, mai ales duminica, la matineu. A văzut de câteva ori Bărbierul din Sevilla şi Madama Butterfly. ştie chiar şi unele arii pe dinafară. Într-o zi m-a întrebat "Nu-i aşa că autorii de opere sunt oameni bătrâni?" "Mai mult sau mai puţin, Sorine. De ce mă întrebi?" Pentru că toate operele pe care le-am văzut vorbesc numai despre oameni mari. Ei, dacă ar putea şi copii să scrie opere!". După asta multă vreme m-am gândit că Sorin poate nu e singurul copil care ar vrea să vadă opere pe înţelesul lui. Ba cred chiar că toţi copiii aşteaptă asemenea lucrări. şi cum cei mici nu au cum să compună opere - e o treabă cam complicată - m-am hotărât să-ncerc eu."

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau online, la http://tickets.operanb.ro/.

Distribuţia spectacolului din 4 februarie 2018:

Cotoşman - Cristina Eremia

Domniţa - Valentina Tudose - invitat

Doica - Sorana Negrea

Ionică - Ciprian Pahonea (debut)

Împăratul - Liviu Indricău

Marele Dregător - Dan Indricău

Robul - Valentin Vasiliu (debut)

Uriaşul - Ion Dimieru (debut)

Un curtean - Marius Boloş

Primul slujitor - Valentin Racoveanu

Al II-lea slujitor - Lucian Corchiş

Al III-lea slujitor - Florin Simionca

Al IV-lea slujitor - Filip Panait

Primul tâlhar - Vasile Chişiu

Al II-lea tâlhar - Daniel Filipescu

Iepuraşul alb - Daria Ene.

Tag-uri Nume: