29 iunie 2022

Opera Naţională Bucureşti se implică activ în strângerea donaţiilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opera Naţională Bucureşti susţine activ demersurile de întrajutorare a tuturor persoanelor afectate de războiul care are loc pe teritoriul ucrainean. După ce şi-a deschis porţile pentru opt balerini refugiaţi care în prezent studiază alături de balerinii şi maeştrii instituţiei, ONB a devenit şi punct de colectare a donaţiilor.

Astfel, Opera Naţională Bucureşti a mai făcut un pas pentru a se implica în susţinerea celor afectaţi şi s-a alăturat Asociaţiei Caradja Cantacuzino, care până astăzi a depăşit pragul de 400 tone de bunuri şi alimente, repartizate în peste 50 camioane, care au fost trimise către zonele de frontieră şi diferite centre de refugiaţi din ţară.

„Opera Naţională Bucureşti este o instituţie de cultură care trebuie să rămână ancorată în realitatea societăţii noastre. În aceste vremuri, statul român şi societatea civilă lucrează împreună şi vin în ajutorul persoanelor care fug din calea războiului. Nimeni nu îşi doreşte să plece de acasă, să lase agoniseala de o viaţă pentru a deveni refugiat. Dar noi putem să le facem tranziţia mai uşoară, să întindem o mână de ajutor. Bunătatea şi empatia nu au graniţe şi reuşesc să creeze punţi şi chiar să vindece”, a declarat managerul general interimar, Daniel Jinga.

Firesc, prima acţiune a Operei în acest sens a vizat acoperirea nevoilor balerinilor refugiaţi – de la cazare, la îmbrăcăminte, produse de igienă şi hrană -, prin donaţiile şi susţinerea voluntarilor şi a bucureştenilor. Următorul pas este ca donaţiile să fie trimise, prin implicarea Asociaţiei Caradja Cantacuzino, către toate punctele care se confruntă cu lipsuri.

Sunt necesare pături, produse alimentare neperisabile (aşa cum sunt biscuiţii, conservele etc), produse de igienă, produse şi lapte pentru copii.

Toţi cei care doresc să doneze o pot face acum şi la sediul ONB, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 70-72, sector 5, între orele 10:00 şi 16:00, de luni până vineri. Persoana de contact este Dumitru Andrei (telefon 0753.030.116).