3 iulie 2022

Opera Naţională Bucureşti şi Corul Madrigal anunţă Târgul de Crăciun CLASSICAL CHRISTMAS MARKET

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi anunţă organizarea primului Târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă – „Classical Christmas Market”.
Pentru prima dată în istoria centenară, Opera Naţională Bucureşti va găzdui un Târg de Crăciun. „Classical Christmas Market” va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie 2021, în aer liber, pe Esplanada Operei Naţionale din centrul Bucureştiului (Bulevardul Mihai Kogălniceanu 70-72).

Organizat de două instituţii culturale reper ale României, care activează pentru promovarea muzicii clasice şi a educaţiei prin muzică, noul Târg de Crăciun va oferi vizitatorilor, mici şi mari, un eveniment de înaltă calitate, creat în jurul sărbătorilor de iarnă, cu o ofertă diversă, atractivă şi în acelaşi timp instructivă, prezentată într-o scenografie impresionantă.

„Classical Christmas Market” va fi amenjat pe o suprafaţă de 12.000 mp şi va conţine decoruri şi activări de poveste, desfăşurate în jurul patinoarului, atracţia principală a târgului. Publicul se va putea bucura, de asemenea, de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Ateliere Spiriduşilor şi workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC – trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

„Împreună cu partenerii noştri de la Opera Naţională Bucureşti şi cu sprijinul Operei Comice pentru Copii şi al ROMSILVA, ne-am dorit să completăm emoţia şi farmecul sărbătorilor de iarnă cu o experienţă deopotrivă educativă şi distractivă şi să „invităm” muzica bună să înnobileze această lună mult îndrăgită a anului, într-un cadru de poveste. Classical Christmas Market va oferi fiecărui copil, dar şi fiecărui adult, un crâmpei din magia Crăciunului şi sentimentul autentic şi familiar de sărbătoare, de apartenenţă şi siguranţă, cu atât mai mult în această perioadă complicată pentru noi toţi” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Pe parcursul Târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete – 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi „La Boheme” de Puccini (29 decembrie) – organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).

Organizatori: Opera Naţională Bucureşti, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Parteneri:, Opera Comică pentru Copii, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA