Publicat: 18 Iulie, 2018 - 17:00
Coordonată chiar de directorul general Apele Romane

Administrația Națională „Apele Române” a început de luni, 16 iulie 2018, acțiunile de ecologizare a unor zone ale lacului Bicaz în colaborare cu R.N.P. Romsilva, Hidroelectrica S.A., Consiliul Județean și Prefectura Județului Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei din același judet, precum și cu alte instituții deconcentrate (Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului).

Directorul General al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu coordonează operațiunea de la fața locului.

A.N. „Apele Române” utilizează pentru această operațiune:

- 7 bărci cu motor;

- 2 bărci;

- 2 buldoexcavatoare;

- 18 persoane din cadrul Formației de Lucru S.G.A. Neamț/A.B.A. Siret.

De asemenea, suport logistic în vederea desfășurării în bune condiții a acestei acțiuni a oferit si A.B.A. Argeș – Vedea, A.B.A. Buzău – Ialomița și A.B.A. Prut – Bârlad.

Sunt angrenate și mijloace logistice ale altor entităti cum ar fi: o barcă cu motor și personal de deservire - R.N.P. Romsilva, o barcă cu motor și o basculantă - I.S.U Neamț, o macara și un boxcontainer puse la dispoziție de Hidroelectrica S.A., 4 containere și 2 transcontainere pentru transportul deșeurilor și o autospecială de compactat PET-uri, puse la dispoziție de firme private, 400 ml de bușteni necesari lanțurilor de colectare - puși la dispoziție de R.N.P Romsilva.

La operațiunile de ecologizare vor participa, în zilele de 19 și 20 iulie 2018, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș  și Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.

Pe lacul Bicaz, cu preponderență în zona barajului și în zona viaductului de la Poiana Largului, din cauza ploile torențiale căzute din ultima perioadă, s-a acumulat o cantitate importantă de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița, care reprezintă un pericol iminent la adresa mediului, dar creează și un disconfort vizual miilor de persoane care vizitează această zonă turistică.

Toate instituțiile implicate s-au mobilizat într-o acțiune unitară, în vederea atenuării acestei poluări a râului Bistrița, din zona Bicaz.

Tag-uri Institutii: