15 august 2022

Operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare în toate cartierele Constanţei

Closeup of a tick on a plant straw

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Parcurile, scuarurile, spaţiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele şi promenadele din Constanţa sunt stropite în permanenţă împotriva insectelor care creează disconfort populaţiei, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Substanţa utilizată este Solfac Trio, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii.

Produsul are o acţiune insecticidă rapidă şi poate persista până la câteva săptămâni, în funcţie de suprafaţa tratată. Substanţa oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzişuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât şi târâtoare. Datorită compoziţiei speciale, are şi un efect repelent, îndepărtând şi ţinând departe insectele de zonele tratate.

În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele oraşului a momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populaţiei pentru protejarea sănătăţii constănţenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător.

Momelile conţin substanţe raticide anticoagulante biodegradabile şi sunt protejate în staţii de intoxicare marcate şi inscripţionate corespunzător.

Rugăm constănţenii să conştientizeze importanţa acţiunilor de deratizare şi să respecte în totalitate inscripţiile existente pe staţiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi.

Pentru a asigura eficienţa maximă a acţiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanţa să efectueze tratamente de dezinsecţie şi deratizare în spaţiile pe care le deţin, în paralel cu acţiunile municipalităţii. Comunicat de presă – Primăria Municipiului Constanţa

Sursa foto Pixabay