25 septembrie 2022

Opere din colecţia Muzeului de Artă Braşov prezente în noua ediţie Art Safari Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sumar: Muzeul de Artă Braşov este prezent în Pavilionul românesc din cea de-a X-a ediţie a expoziţiilor Art Safari Bucureşti cu trei opere semnate de artistul Ştefan Popescu aflate în patrimoniul muzeului.

Titlu: „Ştefan Popescu. Povestea călătoriilor”, curator dr. Elena Olariu

Locul desfăşurării: Palatul Dacia-România, Strada Lipscani, Nr. 18-20 – Bucureşti

Perioada: 23 septembrie 2022 – 11 decembrie 2022

Program de vizitare: joi – duminică, 12.00 – 21.00

Muzeul de Artă Braşov, instituţie publică de cultură de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov, este din nou prezent în Pavilionul românesc din cadrul expoziţiilor Art Safari Bucureşti. Ediţia a X-a se desfăşoară la Palatul Dacia-România din Capitală în perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022.

Operele de artă împrumutate de către Muzeul de Artă Braşov sunt semnate de pictorul Ştefan Popescu şi reprezintă pe de o parte frumoase peisaje naturale („Peisaj de vară”, „Peisaj din sat”), dar oferă şi indicii cu privire la o mică parte din călătoriile artistului („Moschee din Africa”). Expoziţia este curatoriată de dr. Elena Olariu şi scoate în evidenţă rolul de pictor-călător al lui Ştefan Popescu. Este un prilej deosebit de a-i cunoaşte creaţia artistică din cursul a mai multor decenii şi de a vedea împreună lucrările sale aduse din colecţii private şi muzee din România.

Tot în cadrul acestei ediţii, vizitatorii vor vedea şi lucrările artiştilor Lilian Theil şi Mihai Mureşan, iar în Pavilionul internaţional vor avea şansa să descopere frumuseţea coreeană prin intermediul artei de afiş, dar în special să vadă expoziţia „Seeking Truth: The Art of John Constable” adusă de la Victoria and Albert Museum din Londra şi care conţine lucrări semnate, printre alţii, de John Constable, Albrecht Durer, Rembrandt van Rijn.

Muzeul de Artă Braşov îi invită cu drag pe toţi iubitorii de artă să viziteze expoziţiile Art Safari şi să le depisteze pe cele care provin din colecţia muzeului braşovean.

Urmăriţi activitatea Muzeului de Artă Braşov şi pe platformele social media!
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov
Instagram: https://www.instagram.com/muzeuldearta.brasov/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/muzeul-de-arta-brasov/

Alexandra Ardelean
Referent de specialitate (Comunicare şi Relaţii Publice)