Publicat: 20 Septembrie, 2019 - 12:37
Share

Trei spectacole sunt programate în acest weekend, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a proiectului Sibiu Opera Festival. Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" Bucureşti vine la Sibiu cu spectacolul "Liliacul", sâmbătă 21 septembrie, la Centrul cultural Ion Besoiu, iar Opera Comică pentru Copii din Bucureşti are programate două reprezentaţii ale spectacolului de balet "Poveste vieneză", duminică 22 septembrie, la teatrul Naţional "Radu Stanca". Sibiu Opera Festival este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Sibiu Opera Frestival - singurul festival international de operă din România propune în acest week-end publicului sibian două spectacole ale unor companii din Bucureşti.

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, cu începere de la ora 19 la Centrul Cultural "Ion Besoiu", Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" va pune în scenă spectacolul de operetă "Liliacul" de Johan Strauss. În germană, "Die Fledermaus", "Liliacul" este o operetă în trei acte de Johann Strauss - fiul, pe un libret de Karl Haffner şi Richard Genee după vodevilul "Le Reveillon" scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halevy. Premiera a avut loc la Viena, la "Theater an der Wien", pe data de 5 aprilie 1874. Doctor Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulţimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de "Liliacul". Această nouă producţie a spectacolului "Liliacul" a avut premiera pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" pe 24 februarie 2019.

Duminică, 22 septembrie 2019, este rândul celor mici să se bucure de festival. Opera Comică pentru Copii a programat două reprezentaţii ale spectacolului de balet "Poveste vieneză", la Sala Teatrului "Radu Stanca", cu începere de la orele 16 şi 19. "Când acţiunea se petrece într-un oraş precum Viena, iar modul de a o reda este dansul, povestea devine captivantă! Talentaţii noştri balerini au pregătit un regal de valsuri, o selecţie din creaţia celui care a consacrat acest gen în lume, Johann Strauss fiul. Nu lipsesc nici momentele hazlii, prezentate în ritm de polka, astfel încât povestea noastră vieneză are toate premisele să vă ridice de pe scaun şi să vă invite pe ringul de dans" a declarat Felicia Filip, director general Opera Comică pentru Copii.

Sibiu Opera Festival va continua la începutul săptămânii viitoare cu un eveniment devenit tradiţional pentru acest proiect: "Take an Opera Break" - scurte concerte de arii din opere. Soliştii Oana Andra (mezzosoprană), Adrian Dumitru (tenor) şi pianistul Alexandru Pentrovici vor prezenta publicului compoziţiui semnate de G. Bizet, G. Verdi, G. Puccini, E. di Capua şi Fr. Lehar. La spaţiile consacrate - Aeroportul Internaţional Sibiu, Curtea interioară a Consiliului Judeţean Sibiu, strada Cetăţii sau Primăria Municipiului Sibiu - au fost adăugate, pentru acest an, alte două: Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" Sibiu, unde recitalul va fi exclusiv pentru pacienţii şi medicii instituţiei şi Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal - unde eveniementul va fi prezentat elevilor unei calse de liceu.

Programul complet al festivalului este disponibil pe pagina www.filarmonicasibiu.ro Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Thalia (tel. 0735566486) şi online, pe portalul www.iabilet.ro

Preţurile biletelor variază între 20 şi 54 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Tag-uri Institutii: