6 octombrie 2022

Oponenții carantinei merg la noi proteste în toată Europa

news MAPAMOND
Distribuie pe rețelele tale sociale:

În mai multe țări europene, în weekend au avut loc noi proteste împotriva restricțiilor sanitare și a politicilor de combatere a așa-zisei “pandemii”.

În Austria, pe 10 aprilie, adversarii carantinei s-au adunat în centrul Vienei. La demonstrație au participat până la câteva mii de oameni. Acțiunea s-a transformat în ciocniri cu poliția, gazele lacrimogene au fost folosite pentru dispersarea protestatarilor.

În Elveția, un mare miting împotriva măsurilor de carantină a avut loc în capitala cantonului Uri, Altdorf. Autoritățile au interzis-o, au fost organizate verificări pe drumuri, precum și în transportul interurban, dar totuși, a avut loc.

Agențiile de presa străine transmit că și la București a avut loc un mare miting. Protestatarii au cerut demisia guvernului, acuzând autoritățile de încălcarea gravă a drepturilor și libertăților cetățenilor sub masca de a lupta împotriva pandemiei. Între timp, la Spitalul Foisor din Capitală, pacienții și cei dragi au protestat împotriva profilării sale pentru a găzdui pacienții cu COVID-19, transmite AFP, Presa Latina, Belta si TASS.

La Paris, activiștii au atârnat afișe la stația de metrou Bercy, acuzând liderii politici din Hexagon că folosesc pandemia pentru profit. Activiștii si sindicalistii francezi din partea CGT (Confederatia Generala a Muncii) cer introducerea de noi impozite pe profiturile excesive ale corporațiilor transnaționale.

Ciprian Pop