Publicat: 20 Mai, 2019 - 10:45
Share

Vineri, 17 mai 2019, a avut loc întâlnirea dintre Autoritatea Naţională Pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) şi Steinbeis Network Romania (SNR), la sediul Autorităţii.

Scopul întâlnirii a fost reprezentat de prezentarea profilului de activitate al celor două instituţii, în vederea identificării domeniilor comune de acţiune, care să fie incluse într-un viitor acord de colaborare.

Directorul general Jurgen Raizner a prezentat oportunităţile de colaborare între ANFPISDR şi SNR, ca filială a organizaţiei Steinbeis Transfer Management (STM), Germania, şi are ca obiectiv principal facilitarea transferului de inovaţie prin crearea de reţele constituite din entităţi ce reprezintă mediu universitar, în principal, şi entităţi din mediul economic. Filosofia care stă la baza SNR este bazată pe faptul că forţa de muncă din industria viitorului depinde de modul în care formarea profesională este un ansamblu coerent de cunoaştere teoretică şi abilităţi practice.

Având în vedere că aria de acţiune a STM este una globală, cu aproape 20 de filiale în întreaga lume, formând o reţea cu peste 1000 de entităţi partenere, în baza discuţiilor purtate, se convine încheierea, în viitorul apropiat, a unui acord de colaborare, în principal pe următoarele direcţii:

- Accesarea de fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte;
- Promovarea reciprocă;
- Organizarea în parteneriat a unor evenimente în cadrul cărora transferul de bune practici privind formarea profesională iniţială, precum şi stabilirea de conexiuni care să sprijine transferul de inovaţie dinspre zona cercetării spre industrii şi servicii.

La întâlnire au participat domnul Jurgen Raizner - director general SNR, Roxana Boboruta, project manager SNR, precum şi reprezentanţii ANFPISDR: Ion Gabriel BRATU - preşedinte, Stelian Victor FEDORCA - director de Cabinet, Gabriel Narcis VRÎNCEANU - director, Constantin LUPU - consilier.