Publicat: 11 August, 2014 - 18:44
Share

Viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a acordat luni, 11 august a.c., Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, lui Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii în România.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a subliniat importanța continuării colaborării între instituțiile de profil din România și SUA în scopul apărării valorilor democrației.  

”Domnule Dean Thompson, vă începeți mandatul într-o perioadă sensibilă din punct de vedere geopolitic, situația regională fiind în continuă schimbare. În acest cadru complex, datoria noastră este să apărăm valorile fundamentale ale democrației, valori comune care au stat la baza colaborării noastre de până acum”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, l-a asigurat pe însărcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii de întregul sprijin al conducerii Ministerul Afacerilor Interne pentru promovarea politicilor de întărire a securității naționale a României.

La rândul său, oficialul american a menționat necesitatea continuării colaborării între structurile de securitate și aplicare a legii din cele două țări, cu același profesionalism și dăruire, pentru a garanta siguranța cetățenilor în spiritul valorilor comune și a respectării statului de drept.

La evenimentul de astăzi au mai fost prezenți domnul Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, consilieri ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, precum și reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne.