Publicat: 1 August, 2016 - 15:04
Share

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunță că va contesta decizia Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) privind verdictul de plagiat, susţinând că a respectat ''toate normele academice și legale în vigoare la momentul respectiv''.

''În 2000 am scris o lucrare de doctorat respectând toate normele academice și legale în vigoare la momentul respectiv. Nici îndrumătorul meu de doctorat, nici comisia care a decis acordarea titlului, nici Universitatea București, nimeni nu a avut ceva de obiectat la lucrarea respectivă. Repet, este vorba de anul 2000, când nu eram în politică, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect și nici nu mă gândeam că voi urma un astfel de drum. Astăzi, la mai bine de 15 ani de când am susținut teza de doctorat, CNATDCU spune că aș fi plagiat în lucrarea respectivă. Nu știu dacă cei care au luat această decizie au verificat cu atenție care erau normele în vigoare acum 15 ani. La fel, nu știu dacă lucrarea a fost evaluată după normele și standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau după standardele de atunci, pe care le-am respectat'', a scris Oprea luni, pe pagina sa de Facebook.

Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis luni să propună retragerea titlului de doctor în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, urmând ca decizia să ajungă la ministrul Educaţiei.