Publicat: 13 Martie, 2015 - 17:16
Share

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat vineri, la sediul Primariei Capitalei, un comandament pentru curatenia de primavara, la care au participat reprezentantii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, precum si directiile din PMB implicate in "Programul de masuri si actiuni pentru gospodarirea si infrumusetarea Municipiului Bucuresti".

Astfel, Primarul General a solicitat operatorilor de salubrizare refacerea si inlocuirea cosurilor de deseuri, a containerelor, maturatul mecanizat al arterelor, spalarea strazilor, precum si salubrizarea gardurilor despartitoare de pe sensurile de circulatie si din statii R.A.T.B. (tramvai). 

Totodata, s-a solicitat reprezentantilor ALPAB refacerea si amenajarea spatiilor verzi din parcuri, toaletarea copacilor, montarea cosurilor pentru deseuri in numar suficient pe aleile parcurilor, gradinilor, strandurilor, precum si refacerea si modernizarea mobilierului specific (banci, ornamente, grilaje, suporturi de flori, statui, garduri etc.). 

In acest sens, Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei a avizat ca in perioada februarie - aprilie 2015 administratorii spatiilor verzi din toate sectoarele Capitalei sa execute lucrari de intretinere a spatiilor verzi, toaletarea arborilor si arbustilor, tunderea gardului viu, precum si aplicarea de tratamente fitosanitare. 

Lucrarile de intretinere sunt aplicabile materialului dendrologic situat in parcuri, scuaruri, plantatii de aliniament, spatiile verzi aferente ansamblurilor de locuinte, parcari, locuri de joaca, in incinta unitatilor spitalicesti, de invatamant etc. 

In ceea ce priveste tratamentele pentru combaterea sobolanilor, acestea au inceput cu data de 11 martie, la asociatii de locatari, proprietari si case individuale, iar Primarul General a solicitat intensificarea acestor tratamente si eliminarea de urgenta a depozitelor necontrolate de deseuri, care favorizeaza aparitia fenomenului. 

In ceea ce priveste Administratia Strazilor, se vor remedia defectiunile aparute in carosabil, se vor inlocui stalpisorii deteriorati si se vor reface semnalizarile si marcajele degradate. 

La solicitarea Primarului General, ApaNova va efectua interventii preventive in reteaua publica de canalizare prin curatarea unui numar de 2575 guri de scurgere si a 16149 metri liniari de retea de canalizare. Totodata, se vor remedia defectiunile aparute la gulerele capacelor de camin in 182 de zone si se vor inlocui alte 204 capace de camin. 

In programul de curatenie al Capitalei sunt implicate si ASSMB, ACCU, RATB si RADET, care vor lua masuri conform competentelor si care vor ecologiza zonele in care actioneaza.  

Potrivit dispozitiilor Primarului General, Inspectorii Directiei de Inspectie si Control din cadrul PMB vor desfasura ample actiuni de control prin care vor identifica terenurile virane si alte zone publice unde se acumuleaza deseuri in mod necontrolat si vor aplica sanctiuni conform legii.