Publicat: 13 Iunie, 2012 - 15:37
Share
Tot de pe pozitia de independent

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat, Miercuri, la sediul Primariei Capitalei, un comandament pentru a stabili, impreuna cu Directiile de specialitate, masurile ce se impun pentru combaterea efectelor caniculei. 

“Am solicitat Administratiei Spitalelor sa aiba pregatite corturi medicale, dotate cu aer conditionat, medicamente si aparatura medicala. Totodata, se vor monta zece perdele de apa, in centru si in zonele mai aglomerate. In ceea ce priveste operatorii de salubrizare, acestia trebuie sa spele trotuarele de doua ori pe zi, sa mature strazile si sa elimine toate acumularile necontrolate de deseuri. Se vor monitoriza zonele de periferie astfel incat sa se intervina imediat in cazul in care apar noi depozite necontrolate de deseuri. In ceea ce priveste Planul de Igienizare a Capitalei, acesta continua, asa cum am anuntat. In prezent se aplica tratamente de combatere a tantarilor atat in exterior (spatii verzi, parcuri, aliniamente stradale de pe marile bulevarde) cat si in subsoluri si scari de bloc” a declarat Primarul General.

De asemenea, tot conform Planului de Igienizare a Capitalei, se vor monitoriza si evalua continuu zonele unde pot aparea focare cu tantari si/sau sobolani.

Pentru a semnala acumularile de apa din subsolurile blocurilor, bucurestenii pot suna la numarul de telefon 021.305.55.50 – Dispeceratul Primariei Capitalei.

Primarul General a mai solicitat verificarea tasnitorilor din oras, si a cerut Apanova sa fie pregatita cu cisterne de apa potabila care sa poata fi amplasate in caz de nevoie in zonele aglomerate.

In ceea ce priveste Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) aceasta a amenajat mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat. (In intervalul orar 08.00 -17.00):
- Policlinica Sociala din str. Dristor nr.81-88, unde se fac inclusiv masuratori ale tensiunii arteriale,
- Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,
- Centrul multifunctional “Invingem autismul”, Sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, sector 1,
- Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,
- Cantina sociala Grivita – calea Grivitei 216 sector 1
- Cantina sociala Dacia – b-dul Dacia nr 96, sector 2
- Cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2
- Cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr 191 – sector 5
- Cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1.

- Centrele de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din Bdul. Ghencea nr. 34, sector 6, Str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu, nr. 17, sector 3, Bdul. Theodor Pallady, nr. 37, sector 3, str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici, cat si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajata pentru igiena personala, intre orele 08.00-17.00.

De asemenea,  DGASMB va intreprinde in acest an primele activitati de monitorizare a persoanelor varstnice peste 75 ani, aflate in evidenta institutiei, prin vizite si apeluri de tip “check” zilnice, datorita faptului ca este cunoscut ca aceasta categorie de varsta este extrem de vulnerabila la temperaturi ridicate.

Astfel, bucurestenii pot comunica, la numarul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218, cazurile de persoane peste 75 ani, care locuiesc singure si nu au apartinatori in vederea luarii lor in evidenta.

In ceea ce priveste spalatoriile sociale (Calea Grivitei 216, Salcetului nr.5 si bd. Theodor Pallady nr.64) Primarul General a cerut prelungirea programului acestora (pana la ora 19.00), precum si prelungirea programului bailor publice pana la ora 21.00 (Baia Grivita si Baia Giulesti).