Publicat: 10 Septembrie, 2013 - 18:38

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va propune în cursul zilei de miercuri anularea referendumului pe tema câinilor maidanezi, programat inițial pentru data de 6 octombrie.

„Sper ca legea adoptată azi de Parlament să devină funcțională cât mai curând. Oricum de astăzi a crecut semnfiicativ capacitatea de capturare a câinilor de pe străzi”, a mai spus edilul.

Parlamentul a votat, marți, proiectul de lege privind câinii comunitari în forma adoptată de Comisiile juridică şi de administraţie publică.

Legea prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, după care poate fi eutanasiat.

Camera Deputaților a fost forul decizional asupra acestui proiect. Legea maidanezilor a fost votată cu 266 de voturi „pentru” și 23 împotrivă.

Câțiva reprezentanți ai asociațiilor pentru protecția animalelor, care au fost primiți în sală, au protestat de la balcoane.

Președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, Marius Marinescu, a afirmat că va ataca la Curtea Constituțională această lege.

În același timp, în Parcul Izvor, iubitorii de animale protestează față de eutanasierea câinilor fără stăpân.