Publicat: 6 Iunie, 2014 - 11:31

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, spune că nu a făcut nici măcar o cerere de amânare a dosarului în care este acuzat de corupție, ”așa cum susține reprezentanții PDL și DNA”, potrivit unui comunicat remis joi. 

Vicepreședintele PDL spune că singurul său interes este acela de a-și demonstra nevinovăția. 

"Sunt primul interesat în demonstrarea nevinovăției mele, nu în tergiversarea dosarului de la Cluj. Ca urmare a faptului că DNA a sesizat inspecția judiciară în legătură cu dosarul de la Judecătoria Cluj-Napoca, în care am calitatea de inculpat, doresc să fac câteva precizări, pentru o corectă informare a opiniei publice. Am afirmat, și continui să afirm, că în acest dosar, eminamente politic, am interesul să îmi demonstrez nevinovăția și nu sunt nici o secundă interesat de tergiversarea cauzei sau de prescrierea faptelor, așa cum s-a specificat!", se arată într-un comunicat.

Mai mult, Oprișan susține că ”dacă acest dosar s-a prelungit timp de 8 ani de zile, acest fapt s-a datorat, în exclusivitate, excesului de zel al procurorilor DNA care au solicitat, de mai multe ori, strămutarea dosarului de la o instanță la alta".
 "Și sunt surprins că doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi nu are cunoștință de aceste chestiuni. De asemenea, cred că DNA uită să menționeze problemele grave ale sistemului juridic din România pe care le dezbat, ori de câte ori au ocazia, magistrații și asociațiile profesionale ale acestora. Altfel, nu s-ar uita faptul că magistrații judecători au sute de dosare în lucru și, ca urmare a acestui fapt, actul de justiție nu poate fi săvârșit cu celeritate, presa consemnând, de altfel, solicitările magistraților de a fi degrevați de alte dosare atunci când au spre soluționare cauze complexe. Nu în ultimul rând, doresc să vorbesc și despre conotația politică a dosarului meu și cum eu consider o «coincidență» faptul că, în urmă cu doar câteva zile, europarlamentarul PDL Monica Macovei a vorbit despre dosarul meu la un post de televiziune, iar la o diferență de câteva zile procurorul șef al DNA hotărăște să sesizeze inspecția judiciară a CSM pe motiv că această cauză, al cărei subiect sunt, ar fi fost tergiversată", se mai arată în comunicat.

Procurorul șef DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat, joi, inspecția judiciară din cadrul CSM referitor la dosarul în care președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan este acuzat de corupție. Kovesi reclamă posibile abateri disciplinare a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, pe motiv ca această cauza nu a fost soluționată de peste 8 ani.