7 decembrie 2021

Opt cetăţeni din Siria şi Irak, depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig – judeţul Bihor au depistat, în apropierea liniei de frontieră, opt cetăţeni din Siria şi Irak, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină.

În data de 04.05.2021, în jurul orei 17.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, aflaţi într-o acţiune, au depistat opt persoane de origine afroasiatică în apropierea liniei de frontieră, dintre care şase adulţi şi doi copii.

Întrucât cei opt nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 2 şi 31 ani. Cei în cauză au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.