25 mai 2022

Opt cetăţeni din Siria şi Kuweit au traversat Dunărea cu o barca gonflabilă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă opt cetăţeni din Siria şi Kuweit, adulţi şi copii, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

În data de 09.06.2021, în jurul orei 11.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi, a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, la malul Dunării, pe direcţia km flv. 892, în zona pădurii Halânga, au fost descoperiţi opt cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.
Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Kuweit, cinci adulţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani şi trei copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei, care apoi a fost abandonată la malul românesc al Dunării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Subcomisar de poliţie
Nicola Petre-Ionuţ