26 mai 2022

Opt cetăţeni străini, ascunşi în două microbuze, depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat opt cetăţeni din Kârgâzstan şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în două mijloace de transport special amenajate pentru a transporta persoane ascunse.

În data de 22.12.2021, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni bulgari, unul dintre ei fiind şofer al unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria, iar celălalt în calitate de pasager, declarând că se deplasează pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, între bancheta din spate şi spaţiul destinat transportului de bagaje, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt doi cetăţeni din Siria şi un cetăţean din Kârgâzstan.

Două ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui microbuz condus de un cetăţean bulgar. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, într-un loc special amenajat, între bancheta din spate şi spaţiul destinat transportului de mărfuri, cinci cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Siria.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/i-opt-cetateni-straini-ascunsi-in-doua-microbuze-depistati-de-politistii-de-frontiera-aradeni-27162.html