28 septembrie 2021

Opt cetăţeni străini au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi într-un automarfar

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opt cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un automarfar încărcat cu material de construcţii, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, când încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

În data de 29.07.2021, în jurul orei 00.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean sârb, în vârstă de 49 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale de construcţii.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei opt cetăţeni străini şi de trafic de migranţi pentru şoferul sârb. Faţă de acesta s-a dispus măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent şef de poliţie
CORINA MORARU