Publicat: 16 Mai, 2019 - 14:17

24.492 de elevi din 124 de licee au participat la editia din acest an a competitiei „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, organizata de JA Romania si Raiffeisen Bank pentru a incuraja includerea educatiei financiare in curriculumul scolar, utilizand resurse in format digital si interactive.
In cele sase saptamani de competitie, elevii au parcurs cursul online „ABCdar bancar”, acumuland astfel puncte pentru liceele din care provin. 

Liceele castigatoare sunt Colegiul Andronic Motrescu din Radauti, Colegiul National Octav Onicescu din Bucuresti si Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia. 
Alte 5 premii au fost acordate pentru implicarea, in competitie, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic Petru Rares (Botosani), Colegiul Economic Delta Dunarii, (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmatiei), Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (Draganesti-Olt), Liceul Teoretic Aurel Lazar (Oradea). 

Toate liceele castigatoare vor primi finantari totale in valoare de 4.400 de euro pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare, premiile urmand sa fie acordate in cadrul Galei JA Hall of Fame – Investeste in educatie. 

 „Ne bucura sa vedem interesul tot mai mare pentru educatia financiara din partea elevilor si profesorilor. Versiunea digitala a cursului de educatie financiara ne ajuta deopotriva sa ajungem la un numar tot mai mare de beneficiari, dar si sa extindem metodele de predare a materiei si sa o facem astfel mai atractiva. Aceasta competitie ne demonstreaza, inca o data, ca este nevoie de suportul nostru pentru a da sansa tinerei generatii sa fie mai bine informata si educata financiar”, Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Competitia face parte din programul de educatie financiara dezvoltat incepand cu 2010, de JA Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank. In 2018, cursul pentru liceeni, „ABCdar bancar”, a fost dezvoltat in versiunea online, prin intermediul platformei internationale LMS JA Inspire pentru a facilita o experienta de invatare individualizata – in ritm si cu grad de dificultate propriu. Utilizand orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tableta, calculator), elevii pot accesa module interactive care faciliteaza invatarea la clasa sau in afara ei: continuturi video, simulari ale proceselor de economisire, quiz-uri si teme de documentare despre elaborarea si gestionarea bugetului personal si utilizarea serviciilor financiare. 

Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania (JA Romania) este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, orientare profesionala si responsabilitate sociala, STEM, sanatate si viata activa. In prezent, 40 de tari din Europa si peste 100 din intreaga lume deruleaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din peste 1.800 de scoli, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri. In 2019, Junior Achievement celebreaza 100 de ani de existenta in lume. Mai multe informatii pe: www.jaromania.org.

Despre Raiffeisen Bank Romania
Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor: persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Banca are o retea de peste 400 de agentii in toata tara, care deservesc aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 92.000 de IMM-uri si 5.700 de corporatii.

Raiffeisen Bank sustine anual programe si proiecte de responsabilitate sociala corporativa care imbunatatesc calitatea vietii in comunitatile in care este prezenta. In cei 21 de ani de prezenta pe piata romaneasca, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro in proiecte culturale, educative si comunitare. Rezultatele obtinute si planurile pentru viitor sunt prezentate in Raportul de Sustenabilitate, disponibil pe site-ul web al companiei: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabil itate-corporativa/rapoarte-anuale-csr/. 
 

Tag-uri Institutii: