9 august 2022

Opt persoane reținute în urma unor percheziții

Whether it be pornography, gambling, drugs, or other illegal online activity, the law is closing in on you. Dramatic lighting. Horizontal version, and room for copy.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi este înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii a 21 de infracţiuni de furt calificat, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228 alin. 1 şi art. 229 alin 1 lit. b şi d şi alin. 2 lit. b din Codul Penal, constând în aceea că în perioada octombrie – decembrie 2021 un număr de opt bărbaţi au sustras din mai multe locuinţe de pe raza municipiului Rădăuţi şi a altor opt localităţi învecinate, bunuri în valoare de peste 50.000 Euro.

În data de 13.12.2021, în jurul orei 02:00, în urma activităţilor investigative şi specifice desfăşurate, trei persoane de sex masculin au fost surprinse în flagrant în timp ce se deplasau cu un autoturism în care se aflau bunurile sustrase în aceeaşi noapte dintr-o locuinţă din municipiul Rădăuţi.

Persoanele respective intenţionau să ducă bunurile la domiciliul unui presupus complice, acesta din urmă având în cadrul grupării rolul de a depozita şi valorifica bunurile sustrase.

În dimineaţa zilei de 13.12.2021, începând cu ora 06:00 au fost puse în executare 15 mandate de percheziţie, din care 14 pe raza judeţului Suceava, respectiv două în municipiul Rădăuţi, patru în comuna Comăneşti, două în oraşul Cajvana, două în comuna Şcheia şi patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza judeţului Botoşani, în comuna Corni.

Toate persoanele vizate au fost identificate şi conduse la audieri.

În urma punerii în executare a celor 15 mandate de percheziţie domiciliară, au fost ridicate bunuri provenite din comiterea infracţiunilor de furt calificat cercetate precum şi sume de bani nejustificate, fiind totodată indisponibilizate trei autovehicule folosite la comiterea faptelor în valoare de peste 15.000 Euro.

Ulterior percheziţiilor, s-a realizat parţial procedura de recunoaştere a bunurilor sustrase de la persoanele vătămate, această activitate urmând a fi continuată şi în perioada următoare. O parte din bunurile ridicate cu ocazia percheziţiei, recunoscute conform procedurilor legale, au fost restituite unui număr de 13 persoane vătămate sau aparţinători din comunele Gălăneşti, Frătăuţii Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăţ, Horodnic de Sus şi mun. Rădăuţi.

În urma probatoriul administrat în cauza penală s-au dispus 8 măsuri de reţinere preventivă faţă de 8 suspecţi cu vârste cuprinse între 19 şi 36 ani din mun. Rădăuţi şi din comunele Moldova Suliţa, Comăneşti, Şcheia dar şi din comua Corni, jud. Botoşani, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, tentativă la comiterea infracţiunii de furt calificat, complicitate la furt calificat, tăinuire precum şi comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere (conducere fără permis).

Cei opt inculpaţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi pentru dispunerea unor măsuri procesuale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava