Publicat: 24 Martie, 2017 - 20:50

Centrele de date conţin informaţii confidenţiale, fiind necesar un nivel ridicat de securitate. Astfel, în majoritatea cazurilor, în astfel de locaţii sunt instalate la exterior camere IP de supraveghere video combinate cu diferiţi senzori de detecţie. Această structură asigură o protecţie perimetrală completă, însă, nu exclude complet furtul de date. 

Principala provocare a integratorilor de securitate este de a găsi o soluţie tehnologică ce poate să detecteze situaţia în care un angajat ce deţine acces la un anumit rack, vrea să copieze date de pe o altă unitate la care nu deţine autorizaţie. 
OPTEX şi Axis Communications, lideri de piaţă la nivel global ai industriei de securitate, au dezvoltat o soluţie ce poate să prevină accesul neautorizat. Aceasta a fost prezentată în cursul acestei luni, în cadrul evenimentului ”Data Centre World” – cel mai mare eveniment dedicat centrelor de date din lume şi presupune realizarea unei convergenţe între camerele de reţea Axis şi senzorii PIR OPTEX.
Senzorii OPTEX sunt ideali pentru a detecta persoane, chiar şi în spaţii lipsite de iluminare. Aceștia pot fi folosiţi cu succes pentru a securiza camere de orice dimensiuni, acoperişuri sau tavane false. În cazul în care un senzor OPTEX este declanşat, algoritmul de detecţie poate să transmită un semnal direct către camerele de supraveghere Axis. Această integrare permite ca sistemul de detecţie să ofere agenţilor de securitate toate informaţiile necesare pentru a evalua gradul de risc al situaţie. 

Integrarea dintre camerele Axis şi senzorii OPTEX se realizează prin intermediul Axis Camera Application Platform, nefiind necesară prezenţa unei platforme software de video management. Atunci când o alarmă este activată, camera Axis va folosi capabilităţile de pan/tilt/zoom bazându-se pe informaţiile primite de la senzorul PIR OPTEX. Fiecare cameră Axis poate fi conectată cu trei senzori OPTEX. Această capabilitate asigură o scalabilitate sporită şi un cost al investiţiei redus.