5 februarie 2023

Oră de educaţie rutieră la Şcoala Gimnazială Aninoasa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 25 ianuarie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, alături de poliţişti de la Serviciul Rutier, au organizat pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Aninoasa o lecţie de educaţie rutieră interactivă, cei mici primind sfaturi pentru a fi în siguranţă acasă, pe stradă sau la şcoală.

Prin intermediul activităţii, pe de-o parte, s-a urmărit conştientizarea potenţialelor pericole la care s-ar putea expune copiii prin nerespectarea regulilor de circulaţie, iar pe de altă parte, însuşirea unor informaţii utile pentru siguranţa personală, prin metode educative specifice vârstei.

De asemenea, pe lângă informaţiile pe care cei mici le primesc în unităţile de învăţământ, poliţiştii le recomandă părinţilor să acorde o atenţie deosebită relaţiei cu proprii copii, să discute cu ei principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când nu sunt împreună, precum şi să fie un exemplu pentru cei mici atunci când se deplasează pe drumul public cu aceştia. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa

Sursa foto Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa