29 septembrie 2022

Ora de relaxare cu animale în şcoli sub sloganul „Învăţăm de la animale mici cum să fim oameni mari”

Little fluffy kitten's paw and woman finger for contrast close-up

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Program nou destinat elevilor din ciclul gimnazial şi testat în premieră: Ora de relaxare cu animale (cu sloganul „Învăţăm de la animale mici cum să fim oameni mari”) e un proiect de conştientizare şi informare cu privire la bunăstarea animalelor, dar şi la cum interacţiunea corectă cu animalele poate face mult bine şi oamenilor. Episodul pilot al acestui proiect lansat de Animal Society, în colaborare cu Four Paws International şi Consiliul Judeţean Ilfov, a avut loc luni, 6 iunie, la şcoala gimnazială „Gheorghe Corneliu” din Domneşti.

Mai precis, reprezentanţi ai Animal Society şi ai Protecţiei Animalelor CJ Ilfov le-au vorbit elevilor din Ilfov despre multiplele beneficii ale vieţii alături de un animal de companie, dar şi despre cum putem face ca relaţia cu acel animal să fie una armonioasă, fericită şi pentru noi, şi pentru animal. Cei de la Animal Society au fost însoţiţi, ca mereu, de câinii foşti maidanezi care au fost adoptaţi de reprezentanţii asociaţiei, iar acum oferă înapoi comunităţii fiind actori principali în terapie, dar şi în alte activităţi pro-sociale asistate de animale.

„Compasiunea, responsabilitatea şi preocuparea faţă de toate formele de viaţă sunt concepte cu care cred că orice copil ar trebui să fie familiarizat, în primul rând pentru binele lui”, a spus Anca Tomescu, preşedinte Animal Society. Aceasta a adăugat: „Cu atât mai mult când vorbim despre animale cu care împărţim casa, precum câinii sau pisicile, raportarea corectă la ele devine esenţială pentru o bună funcţionare a acelei familii. De aceea ne bucură foarte mult această iniţiativă şi sperăm că va deveni un pas mic pentru noi, dar unul mare pentru întreaga ţară, adică grija pentru animale să fie în curând o disciplină inclusă în programa şcolară naţională. Mulţumiri pe această cale partenerilor şi prietenilor de la Four Paws şi Consiliul Judeţean Ilfov, fără de care iniţiativa noastră nu ar fi fost posibilă.”

Huber Thuma, preşedintele Consiliului Local CJ Ilfov, a adăugat: ” Totul pleacă de la educaţie. Trebuie să învăţăm să fim buni cu animalele, să avem grijă de ele. E o normalitate să avem ore dedicate respectului faţă de animale în şcoli. Toată vara, echipa mea împreună cu echipa Animal Society vor lucra astfel încât, din toamnă, să ajungem cu proiectul Ora de relaxare cu animale în cât mai multe şcoli din Ilfov. Din punctul meu de vedere, nu există copii răi care fac rău animalelor. Există copii care, din lipsă de educaţie, răspund cu agresivitate în relaţia cu animalele. Cred cu tărie în acest proiect. Şi mulţumesc mult echipei Animal Society pentru că ne ajută să aducem normalitatea în comunitatea ilfoveană.”

Vă reamintim că nenumărate studii ştiinţifice arată cum copiii care cresc într-o relaţie bună cu animalele devin adulţi mai sănătoşi fizic şi emoţional, cu relaţii mai sănătoase şi vieţi mai fericite. Programul nostru vizează aşadar un viitor mai bun atât pentru animalele din România, cât şi pentru oamenii care, prin raportarea corectă la animale, pot să înţeleagă mai bine cum să se raporteze corect şi la ceilalţi oameni şi la viaţă în general.

Cei interesaţi de program, pot contacta echipa Animal Society sau Protecţia Animalelor Ilfov, pe paginile dedicate din social-media sau pe email, la office@animal-society.org sau la protectiaanimalelor@cjilfov.ro

Sursa foto Pixabay