Publicat: 1 August, 2018 - 12:51
Share

PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN: MINISTRUL MIHAI FIFOR TREBUIE SĂ-ŞI DEA DEMISIA ÎNTRUCÂT GAFA LUI CREDITEAZĂ O INTERPRETARE POLITICĂ ANTI-NATO

Ministrul Fifor ar trebui să ştie că la acest nivel, din această funcţie, nu te joci cu vorbele. Diferenţa dintre o bază cu rachete interceptoare şi una cu rachete balistice este fundamentală şi are implicaţii majore.

Ţara noastră găzduieşte un sistem defensiv, nu unul cu carater ofensiv. Declaraţia ministrului Fifor răstălmăceşte grav această realitate şi nu face decât să alimenteze propaganda Moscovei, care încearcă să acrediteze tocmai caracterul ofensiv al unităţii de la Deveselu.

Interceptorii SM-3 nu sunt echipaţi cu focoase explozive, ei se bazează numai pe energia lor cinetică pentru a distruge focoasele rachetelor balistice şi pot fi lansaţi numai ca mijloace de oprire împotriva unui atac real.

Este intolerabil ca un demnitar, de un asemenea rang, să comită o astfel de gafă care poate expune Armata Română şi poate genera tensiuni diplomatice.

După diplomaţia românească, afectată grav de nepriceperea şi intruziunea PSD, după sistemul de ordine publică, intens politizat în mandatul doamnei Carmen Dan, iată că şi Armata Română este afectată de amatorismul şi habarnismul oamenilor promovaţi de PSD în funcţii de răspundere. Toate domeniile strategice încep să fie afectate de oamenii pe care Dragnea îi susţine doar pentru slugărnicia lor absolută.

Ludovic Orban,
Preşedintele PNL

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: