Publicat: 22 Septembrie, 2020 - 20:04
Share
14% este maximum ce poate suporta econonomia romaneasca azi

 Guvernul nu este de acord cu majorarea pensiilor cu 40% si va ataca la CCR legea prin care Parlamentul a adoptat rectificarea bugetara cu amendamente - a declarat Ludovic Orban. El i-a acuzat pe cei care au initiat legea ca sunt "criminali", iar "PSD-ul este inamicul public numarul 1 al economiei Romaniei".

"Votarea de catre majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocatiilor a fost un act populist, fara niciun fundament economic si fara baza in veniturile reale existente in bugetul de stat. Cu toate astea am tinut cont de nevoia copiilor de crestere a alocatiilor si am alocat cresterea alocatiilor in 5 etape.

Este maximum ce poate suporta econonomia romaneasca azi. Orice crestere de cheltuieli provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decat sa indrepte Romania spre incapacitate de plata", a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai spus ca o crestere a punctului de pensie cu 177 de lei este maximum pe care Executivul si l-a putut permite in conditii de rationalitate economica si cu garantia capacitatii de a plati.

Cresterea costului finantarilor, creditele vor fi mai scumpe si mai greu de accesat sunt riscurile acestei majorari, potrivit lui Ludovic Orban.

"La ora actuala, urmare a votului din Parlament, deja Romania sufera, deja e pusa sub semnul intrebarii capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare si rezilienta.

Exista europeni care au spus clar ca vor pune sub indoiala capacitatea Romaniei de a accesa aceste fonduri din cauza cresterii cheltuielilor, fara niciun fundament, sau baza economica. De asemenea, o astfel de decizie impusa de majoritatea PSD risca sa aiba consecinte dramatice pentru Romania.

Ii rog pe bunicii nostri sa ma creada pe cuvant ca crestererea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt da marul otravit catre oameni", a mai declarat Orban.

Modul in care a fost adoptata aceasta modificare la rectificarea bugetara rationala genereaza un risc major ca sa nu se mai poata face fata platilor.

"PSD isi doreste sa nu mai poata fi platite pensiile, salariile, sa nu mai avem bani pentru investitii, pentru cheltuieli sociale. Acesta e rezultatul daca acceptam decizia unei majoritati toxice care distruge Romania prin toate aberatiile de legi pe care le adopta.

Nu acceptam aceasta aberatie de crestere. Vom ataca la CCR", a mai declarat Orban.

Camera Deputatilor si Senatul au adoptat in plenul reunit de marti proiectele de lege care aproba rectificarea bugetara in forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: