Publicat: 5 Februarie, 2020 - 17:28
Și este mândru de ce a făcu în doar trei luni de guvernare

Ludovic Orban a declarat, miercuri, dupa ce Guvernul condus de el a fost demis prin motiune de cenzura, ca Executivul a cazut in picioare si ca este mandru de ce a realizat in 3 luni de guvernare.

Potrivit acestuia, motiunea a fost votata de "parlamentari nascuti din pixul lui Dragnea, care au calcat in picioare democratia".

"Un Parlament dominat de forte retrograde, asa cum i-am numit, parlamentari nascuti din pixul lui Dragnea, care au calcat in picioare democratia, a decis azi, prin motiune de cenzura caderea Guvernului. Asa cum v-am spus si inainte de vot, guvernul cade in picioare", a declarat premierul demis.

Orban a enumarat apoi realizarile Cabinetului sau in cele 3 luni de guvernare.

”Am reparat mare parte din stricaciunile provocate de PSD, am refacut credibilitatea Romaniei, am refacut increderea mediului de afaceri si investitorilor. Am luat o serie de decizii cu impact favorabil asupra Romaniei. Aduc aminte de eliminarea supraccizei la combustibili, abrogarea recursului compensatoriu, rectificarea bugetara care a salvat bugetul Romaniei si a permis incheierea exercitiului bugetar.

In ciuda minciunilor gogonate ale PSD am aplicat legi importante, am crescut alocatiile indexandu-le cu rata inflatiei. In ciuda minciunii gogonate am crescut salariul minim. Aproape in toate domeniile am adoptat masuri cu efecte favorabile. Fiecare OUG adoptata genereaza efecte benefice pentru Romania", a subliniat Ludovic Orban.

"Maine se va reuni Biroul Permanent Executiv al partidului si vom stabili delegatia ce va merge la Cotroceni si propunerea de premier. Vom stabili strategia pentru perioada urmatoare, vom lua cele mai bune decizii", a precizat Ludovic Orban.

In ceea ce priveste anticipatele, Orban a spus ca "procedura depinde de dizolvarea Parlamentului. Cand se vor indeplini procedurile constitutionale Guvernul va emite actul normativ necesar organizarii alegerilor anticipate".

Guvernul va continua sa isi desfasoare activitatea la Palatul Victoria, dar va avea atributii restranse, in calitate de Executiv interimar pana la numirea unui nou premier si instalarea altui Guvern.

Pasul urmator trebuie facut de presedintele Iohannis, care trebuie sa invite partidele parlamentare la consultari.

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a anuntat ca va discuta cu Victor Ponta, presedintele Pro Romania, in privinta unei propuneri comune de premier, cu care cele doua partide se vor prezenta la Cotroceni.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: