Publicat: 4 Septembrie, 2014 - 16:05
Share

Premierul Victor Ponta a ”mințit din nou”, de această dată în privința comisarului european susținut de România, potrivit vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta susţine că premierul a ”abandonat interesele României” în favoarea Corinei Crețu.

”Victor Ponta a mințit din nou cetățeanul român, anunțând că susține candidatura lui Dacian Cioloș. Documentele demonstrează că de fapt nu l-a susținut pe Dacian Cioloș și că de fapt adevărata susținere a fost pentru Corina Crețu. De asemenea, se demonstrează limpede faptul că trimițând și a doua candidatură, fără nicio solicitare de portofoliu pentru al doilea candidat, practic Victor Ponta nu a reprezentat interesele României, și anume nevoia ca România să ocupe un portofoliu important”, a spus Orban.

Potrivit vicepreședintelui PNL, premierul a acceptat să renunțe atât la portofoliul Agriculturii, cât și la cel al Dezvoltării regionale, care ar fi fost poziții posibile pentru Dacian Cioloș, pentru a favoriza numirea europarlamentarului PSD. 

”Propunând-o pe Corina Crețu fără nicio propunere legată de un portofoliu a arătat că îi este indiferent ce portofoliu va primi Corina Crețu în cazul în care ea va fi persoana desemnată (...) A fost pur și simplu o abandonare a intereselor României în acest proces de negociere pentru obținerea unui portofoliu important”, a mai susținut Orban.