Publicat: 26 Mai, 2016 - 11:29
Share

Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, va participa la un concert extraordinar la Cernăuți, organizat cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni! Sâmbătă, 28 mai 2016, ora 16.00, pe scena Filarmonicii Naționale de Stat din Cernăuți se va desfășura spectacolul folcloric „Din Suceava-n Rădăuți și mai sus la Cernăuți", susținut de artiști din România, Ucraina și Republica Moldova și dedicat comunității românești din Bucovina de Nord. 
Orchestra de Muzică Populară Radio va acompania nume cunoscute ale folclorului românesc reunite pe afișul evenimentului, printre care Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Cristian Pomohaci, Nicolae Datcu sau Stela Botez. Spectacolul folcloric va fi prezentat de Georgel Nucă. 
Cu acest prilej de sărbătoare, tânărul artist Ilie Caraș, originar din regiunea Cernăuți, va lansa primul său compact-disc, intitulat ,,M-a cuprins un dor de-acasă" și realizat împreună cu Orchestra Națională ,,Lăutarii" din Chişinău, dirijor Nicolae Botgros. Invitate speciale ale spectacolului de la Cernăuți vor fi, de asemenea, prof. dr. Elize Stan, realizator de emisiuni folclorice la TVR, și prof. Violeta Ianculescu, realizator emisiuni la Radio România.
Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți și în colaborare cu Radio România.